Bitcoin by podľa historických štatistík mal čakať silný posledný kvartál. Mesiace október, november a december takmer pravidelne prinášajú investorom výrazné zisky. Bude tomu tak aj v roku 2024? Dáta ukazujú, že je to viac než pravdepodobné.

Projekt Crypto All-Stars

Historické štatistiky výkonnosti Bitcoinu v 4. štvrťroku

Október sa často spája so začiatkom silného býčieho trendu Bitcoinu. Údaje z minulých rokov ukazujú pozoruhodné výkony, vrátane 27,7 % nárastu v roku 2020 a 47,8 % nárastu v roku 2017. Napriek občasným poklesom, napríklad v rokoch 2018 a 2022, priemerný výnos Bitcoinu za október vo všeobecnosti predstavuje 8,9 %. Možno teda tvrdiť, že aktuálny mesiac je pre Bitcoin veľmi priaznivý.

Jeho novembrová výkonnosť však ešte viac upevňuje býčí sentiment. S veľkými skokmi, ako napríklad 53,5 % v roku 2017 a 43 % v roku 2020 je jasné, že predposledný mesiac v roku bol pre držiteľov BTC jedným z najziskovejších. Dokonca aj v menej úspešných rokoch, ako napríklad 2016, Bitcoin stále zaznamenal konzistentný nárast 5,4 %. Z historických dát možno ďalej pozorovať, že priemerný výnos BTC počas novembrových mesiacov je 22,9 %, čo poukazuje na veľmi silnú rastovú dynamiku.

Decembrová výkonnosť už býva viacej premenlivá. V niektorých rokoch však stále vykazovala pozitívne čísla. Napríklad v decembri 2020, Bitcoin vzrástol o 46,9 %, zatiaľ čo v roku 2017 to bolo 38,9 %. Aj keď december nie je vždy taký býčí ako október alebo november, priemerná výkonnosť stále zostáva pozitívna a to na úrovni 1,8 %.

Ak sa pozrieme na dáta za celý 4. štvrťrok, priemerný nárast je 27,7 %. S veľkým náskokom tak ide o obdobie, v ktorom sa výrazný cenový vzostup vyskytuje častejšie ako v ktoromkoľvek inom kvartáli.

No spolu s rastom Bitcoinu možno pozorovať aj rast mnohých altcoinov, najmä potom sektoru meme coinov. Často ide výraznejší progres ako ten, ktorý dosahuje najznámejšia kryptomena. Investícia do projektov ako napríklad Crypto All-Stars alebo Flockerz, teda zástupcov sektora s meme coinami, preto môže predstavovať vhodnú investičnú alternatívu.

Stakujte najznámejšie meme coiny prostredníctvom platformy Crypto All-Stars

Prvou alternatívou, ktorá má potenciál vysokého zhodnotenia, je projekt Crypto All-Stars. Pomocou tejto platformy môžu používatelia uzamknúť až 11 popredných meme coinov ako napríklad DOGE, FLOKI alebo PEPE. Tím vývojárov teda vytvoril ekosystém s názvom MemeVault, ktorý pod jednou strechou združuje staking viacerých meme coinov naraz.

Za uzamknutie týchto meme coinov platforma ponúka odmeny v podobe natívnych tokenov STARS. Dobrou správou je, že tokeny STARS možno uzamknúť aj samostatne s aktuálnym ročným zhodnotením nad 700 %.

Crypto All-StarsZdroj: www.cryptoallstars.io
Crypto All-Stars

V súčasnej predpredajnej fáze vás jeden token STARS bude stáť 0,0014887 dolára. Tím vývojárov doposial vyzbieral viac ako 2 milióny dolárov. Tokeny STARS si viete kúpiť výmenou za ETH, USDT, BNB alebo pomocou platobnej karty. No nedávne rozšírenie platobných metód umožňuje výmenu tokenov aj za niektoré z populárnych meme coinov ako napríklad PEPE, SHIB alebo FLOKI.

Ekosystém MemeVaultZdroj: www.cryptoallstars.io
Ekosystém MemeVault

Fakt, že Crypto All-Stars disponuje bezpečnou a plynulou transakčnou platformou potvrdzujú audity spoločností Coinsult a Solidproof, ktorých výsledky nenašli žiadne nedostatky.

Všetky aktuality o vývoji Crypto All-Stars sa záujemcovia zase môžu dozvedieť na platformách X alebo Telegrame.

Navštíviť Crypto All-Stars

Novinka v sektore meme coinov: Vote-To-Earn Platforma Flockerz 

Druhou investičnou alternatívou je projekt Flockerz. Ten do kryptomenového sveta prináša revolučný mechanizmus Vote-To-Earn a priestor, v ktorom má hlavné slovo vlastná komunita.

Hlavná stránka projektu FlockerzZdroj: www.flockerz.com
Hlavná stránka projektu Flockerz

Mechanizmus Vote-To-Earn

Pri rozhodovaní o ďalšom chode platformy Flockerz kladie V2E mechanizmus dôraz na aktívnu účasť držiteľov tokenu FLOCK. Tí sú za svoju angažovanosť pri hlasovaní odmeňovaní natívnymi tokenmi.
Súčasťou platformy je aj decentralizovaná autonómna organizácia (DAO) s názvom FlockTopia. Táto organizácia slúži na pravidelné organizovanie hlasovaní a spravodlivý chod platformy.

Výnosy, ktoré držitelia tokenov nadobudnú prostredníctvom mechanizmu V2E môžu znásobiť využitím ďalšej pokročilej funkcie – stakingu. Uzamknutím tokenov FLOCK na určité obdobie si používatelia môžu vybudovať pasívny príjem s aktuálnou ročnou percentuálnou návratnosťou vyše 3 400 %.

Stakingový mechanizmus platformy FlockerzZdroj: www.flockerz.com
Stakingový mechanizmus platformy Flockerz

V súčasnej predpredajnej fáze vás jeden token FLOCK bude stáť 0,005724 dolára. No jeho cena sa postupom predpredajných fáz zvyšuje. Skorí investori, ktorí sa rozhodnú využiť výhodnú predpredajnú cenu, môžu zrealizovať nákup priamo na oficiálnej stránke projektu výmenou za ETH, BNB, USDT alebo zaplatiť platobnou kartou.

Navštíviť platformu Flockerz