Fanúšikovská edícia série Galaxy S25 bude mať zmeny vo výbave aj dizajne.

Juhokórejská spoločnosť Samsung v minulosti patrila medzi odvážnych inovátorov plných nových technológií. V priebehu času sa to však zmenilo a aj napriek tomu, že smartfóny zo série Galaxy patria medzi prémiové zariadenia, niektorí fanúšikovia ich považujú za nudné. Zmien je totiž o niečo menej ako to bývalo v minulosti a až na jemné detaily sa smartfóny príliš nemenia. To by sa ale malo zmeniť a fanúšikovská edícia by sa konečne mala opäť stať tým, čo fanúšikovia skutočne chcú.

Samsung Galaxy S25 FE, teda generácia, ktorá príde na trh budúci rok, by mala byť prvou lastovičkou v týchto zmenách. Odvážnym krokom bude bezpochyby aj zmena čipsetu, ktorý po dlhom čase nebude z radu Exynos od Samsungu. Ak si ešte pamätáte prvý model z tejto série, teda Galaxy S20 FE, tak viete, že prišiel s prémiovým Snapdragonom. Od tohto času však všetky modely s prívlastkom FE vsádzali na Exynos. V prípade Galaxy S25 FE však pôjde o čipset MediaTek.

Samsung Galaxy S24 FEZdroj: TOUCHIT.sk
Samsung Galaxy S24 FE

Zatiaľ nie je známe, ktorý čipset si Samsung zvolí. Z nedávneho úniku ale vyplýva, že séria Galaxy S25 bude mať skutočne MediaTek. A odraziť sa to má práve v modeli s prívlastkom FE. Okrem toho sa ale ráta s tým, že zmena bude aj v dizajne smartfónu, ktorý bude tenší. Tenšie smartfóny sú v poslednej dobe trendom a práve Samsung bol často kritizovaný za to, že telefóny majú v prípade posledných generácií viac-menej rovnaké rozmery.

Galaxy S25 FE teda pravdepodobne ponúkne tenšiu konštrukciu. Samsung to má dosiahnuť tým, že batéria bude tenšia a pokryje väčšiu plochu. Vo výsledku teda nezaberie toľko miesta na hrúbku a telefón bude môcť mať príjemnejšie rozmery. Kapacita batérie ale nebude narušená a telefón teda ponúkne to isté, čo v prípade aktuálnej generácie v prípade Galaxy S24 FE. Rozdiel bude ale v rozmeroch zariadenia.

To, že Samsung začína experimentovať s výbavou telefónov, už nie je žiadnym tajomstvom. Z pohľadu na portfólio značky však dáva zmysel, že práve model FE bude tým, ktorého sa dotknú najväčšie zmeny. V prípade základných modelov Galaxy S si chce totiž výrobca udržať štandard a výrazné zmeny v nižších radoch Galaxy A by znamenali väčšie výdavky na výrobu. Modely označené písmenkami FE sú teda ideálnymi kandidátmi na inovácie, ktoré sa neskôr môžu premietnuť aj vo vyšších či nižších radoch.

Zdroj: gsmarena.com (1, 2), androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.