Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Atos prostredníctvom svojej technologickej značky Bull oznamuje, že Vojenský výbor Severoatlantickej aliancie udelil certifikát bezpečnostnej previerky jej najnovšiemu hardvérovému bezpečnostnému modulu (HSM) TrustWay Proteccio, ktorý predstavuje rad vysoko výkonných šifrovacích zariadení vyvinutých a vyrobených vo Francúzsku.

Získanie tohto schválenia umožňuje všetkým členom Severoatlantickej aliancie (NATO) spoľahlivo plniť svoje záväzky týkajúce sa ochranných a bezpečnostných kľúčov.

Tvárou v tvár dokázanej hrozbe kybernetických útokov, ktoré by mohli ohroziť samotnú existenciu vládnych a vojenských organizácií, je TrustWay Proteccio vzorovým bezpečnostným riešením nielen vo Francúzsku, ale aj na celom svete. Poskytuje veľmi vysokú technologickú úroveň fyzickej ochrany pri správe kľúčov a kryptografických operácií v prospech kritických aplikácií používaných vo vládnych správach a obranných spoločnostiach.

„Toto nové schválenie udelené modulu TrustWay Proteccio potvrdzuje pozíciu spoločnosti Atos ako významného európskeho hráča v oblasti navrhovania kybernetických riešení na veľmi vysokej úrovni, ktoré dokážu spĺňať požiadavky náročných medzinárodných zákazníkov,“ hovorí Chris Moret, viceprezident pre kybernetickú bezpečnosť v spoločnosti Atos. „Neustále sa usilujeme vyvíjať systémy so zvýšenou bezpečnosťou, ktoré sú uznávané a overené príslušnými certifikačnými orgánmi na národnej i medzinárodnej úrovni, aby sme mohli podporiť spojenecké sily a zabezpečiť úspešný výkon ich operácií.“

Tento rok už rad TrustWay Proteccio od značky Bull získal popri certifikátoch Francúzskej agentúry pre sieťovú a informačnú bezpečnosť (ANSSI) SOG-IS a „Qualification Renforcée“ (najvyššia kvalifikačná úroveň od agentúry ANSSI) aj osvedčenie s názvom Common Criteria EAL 4+).

 

Značky: