Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Začiatok každého nového roka je už tradične v znamení zliav a výpredajov. Výnimkou nie sú ani jazdené autá. Najväčší predajca jazdeniek na Slovensku AAA AUTO, pod ktorého patrí značka zánovných vozidiel Mototechna, zahájil výpredajovú akciu v predstihu a znížil ceny niektorých svojich vozidiel ešte pred začiatkom nového roka. Ide o zánovné autá, ktoré sa na Slovensku tešia stále väčšej obľube.

„Pred koncom roka pravidelne znižujeme ceny, takže v tomto období sú naše vozidlá skutočne dostupnejšie ako kedykoľvek inokedy v priebehu roka. Navyše, koniec a začiatok roka je obdobie, kedy mnohí ľudia aj kvôli cestám na zimné dovolenky  menia automobily za novšie a bezpečnejšie. Aby sme zákazníkov v ich rozhodovaní o zmene vozidla podporili, rozhodli sme sa zlacnieť predovšetkým zánovné autá, ktoré sú veľmi obľúbené a výhodné na kúpu. Zväčša sú to autá, ktoré sú akurát len dobre zabehnuté a vyzerajú ako nové potvrdzuje Karolína Topolová generálna riaditeľka siete autocentier AAA AUTO, pod ktorú patrí značka zánovných áut Motechna.

Najzaujímavejšie zľavy sa teda týkajú zánovných áut, ktoré sú v ponuke Mototechny. Ide o autá, ktoré majú najazdených často len pár tisíc kilometrov a mnohé z nich sú ešte v továrenskej záruke od výrobcu. Najväčšie zlacnenie pri ponúkaných zánovných vozidlách vo všeobecnosti prichádza  už v prvom roku od kúpy a to až 40 % z jeho nadobúdacej ceny. V ďalších rokoch už cena vozidla padá pomalšie, trojročné auto znamená ďalších 15 až 20 % úspory. Najvýhodnejšie na kúpu je teda ročné či dvojročné zánovné auto s málo najazdenými kilometrami.

Keď sa pozrieme na konkrétne autá, najväčšia úspora je aktuálne na dvojročné vozidlá Audi A4 a Audi A5, kde dosahuje takmer 60 % ceny nového. V prípade Audi A4 to je 27  tisíc eur, pri kúpe zánovnej  A5 je úspora oproti cene nového vozidla až 31 tisíc eur. Tieto vozidlá sú vo výbornej výbave, ktorej súčasťou je zväčša automatická prevodovka, navigácia, tempomat či rôzne asistenčné systémy. Väčšina zlacnených zánovných Audi A5 má navyše aj pohon 4×4, takže sú ideálnou a bezpečnou voľbou pre začínajúce sa zimné obdobie, na zasnežené a zľadovatené cesty.  Podobne výhodnou ponukou sú aj len polročné Fordy Focus, ktoré majú najazdené menej ako 10 tisíc kilometrov  a oproti novému vozidlu sú lacnejšie o takmer 30 %. Mototechna ich ponúka vo viacerých farebných prevedeniach.

„Práve zánovné autá, ktoré charakterizuje nízky vek a nájazd kilometrov, sú v posledných rokoch stredobodom záujmu stále väčšieho množstva motoristov. Je známy fakt, že nové automobily výjazdom zo showroomu rapídne strácajú svoju hodnotu. Navyše vozidlá v Mototechne sú k dispozícii ihneď, netreba na ne čakať niekoľko mesiacov ako na úplne nové autá, ktoré idú do výroby,“ uzatvára Karolína Topolová.

Značky: