Acer dnes predstavil novinky naprieč celý svojím portfóliom produktov, od 1 ÷ 100 palcov.

Široké spektrum portfólia produktov značky Acer zahŕňa úplne tie najmenšie vecičky ako napríklad inteligentné náramky a končí pri projektoroch.

Medzi týmito produktovými hranicami sú smartfóny, tablety, prenosné počítače, vrátane hernej série NITRO ale aj hráčske monitory.

DSCN3220

Herné počítače

V oblasti gamingu má Acer tri hlavné produktové línie. A to herné PC Predator vo vyhotovení dizajnového toweru, Acer V Nitro 15“17“ a monitor LCD Predator.

DSCN3208

Kým PC Predator je typicky herný počítač bez kompromisov. Nitro je séria, na ktorej sa dá hrať no je niekde na pomedzí. Ide teda o hybrid multimediálneho a herného počítača. Dostupný bude aj Predator Notebook, ktorý už bude viac ako stolný počítač, no kto si trúfne, môže ho prenášať. A v neposlednom rade tu je herný tablet, ako inak s rovnakým synonymom pre dravca. Ukázaný bol v New Yorku a Tchaj peii. Má štyri reproduktory a snáď čoskoro dorazí ku nám.

sdr

sdr

Notebooky

Všetky nové notebooky a ich deriváty vo forme rôznych konvertibilných zariadení, budú v niekoľkých farebných vyhotoveniach. Okrem čiernej a bielej si používatelia budú vyberať z podstatne živších farieb. Je to trend, ktorý Acer vysledoval a má reálne dôvody na to, aby poskytol iné než čierne vyhotovenie. Táto farba sa totiž viac udomácňuje v zariadeniach pre profesionálov. Mnohí však berú nielen notebooky ale aj tablety a smartfóny ako spotrebný tovar. Tomu sa prispôsobuje aj Acer.

Novým prírastkom je aj model Aspire R11, ktorý má špeciálnu konštrukciu displeja. Acer síce nie je prvý, kto prišiel s konceptom nadvihnutia klávesnice v závislosti na uhle otvorenia, no takýchto konceptov je stále málo. My tento krok chválime a možnosť otočenia displeja o 360° a takéto konvertibilné zariadenie má svoj zmysel. Najmä pre tých, čo využívajú koncept prenosného počítača v jeho klasickej forme a občas sa im hodí na čítanie režim tabletu. Kto však takýto koncept neocení a chce oddeliteľný displej, môže siahnuť po zariadení Aspire Switch 10.

Takisto je v ponuke modelový rad Aspire E. Používa plastový povrch v podobe látkovej textúry. A keďže sa čierna stáva nezaujímavá, bude aj tento modelový rad ťažiť z rôznofarebnosti. Bude tu vylepšený zvuk touchpad a technológia na eliminovanie modrého svetla, ktorú poznáme z mobilných telefónov tejto značky. Výrobca plánuje dodávať na trh konfigurácie na platforme AMD aj Intel ULV a tiež vo verziách s dedikovanými grafickými kartami.

Tablety

Počítať môžete aj s tabletmi. Chystaný Acer Iconia Tab 10 má, ako už názov hovorí, uhlopriečku s veľkosťou 10“. Displej bude chránený sklom Gorilla Glass 10. Bude mať technológiu Zero Gap, ktorá stenčuje celý systém displeja medzi dotykovou plochou a displejom. Navyše by mal byť lepšie viditeľný na priamom slnečnom svetle. Aj tu bude textúrovaný povrch zadného krytu. Odhadovaná cena tohto tabletu na platforme Intel Atom by sa mala pohybovať okolo 300 EUR. V závislosti od konfigurácie.

Súkromný cloud

acer-byoc-header_contentfullwidth_nowat

Veľký dôraz kladie Acer na stratégiu BYOC – Build Your Own Cloud a tiež softvérové riešenia, ktoré podporujú takúto službu na úrovni jednotlivých aplikácií. Veľkou výhodou je podpora Acer EXTEND, pričom dodávame, že je len málo hráčov na poli smartfónov, ktorí majú niečo podobné. Ide o prepojenie smartfónu s počítačom a jeho kompletné ovládanie. V priebehu roka by mala pribudnúť podpora prijímania hovorov cez virtuálnu aplikáciu EXTEND priamo z počítača.

V prípade BYOC sa dáta neukladajú na server ale synchronizujú sa medzi sebou. To je aj preklad názvu služby, kedy si používateľ vytvára vlastný a teda súkromný cloud len medzi svojimi zariadeniami. Čo si pod tým predstaviť? Nielen smartfóny ale aj tablety sa samozrejme aj počítače. A navyše Acer sa nesnaží diferencovať svojich používateľov k svojej značke a umožňuje pripojenie aj 8 zariadení inej značky. Celkovo môžete spolu prepojiť 32 zariadení. Vďaka tomu môžete synchronizovať telefón Acer s notebookom inej značky.

abApps

Po 30-tich dňoch sa súbory automaticky odpoja od cloudu. Vždy vďaka tomu máte prepojené len tie súbory, ktoré naozaj používate. Ak sa po mesiaci niektoré súbory odpoja, stačí ich na zariadení, kde sa nachádzajú, znova uložiť. Potom sa prilinkujú späť. Zaujímavosťou je napríklad aplikácia abFiles, ktorá umožňuje na diaľku pristupovať k dátam z vášho notebooku a podstatná je podpora aj pre ZIP súbory.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.