Ako jediné osobné zálohovacie riešenie replikuje lokálne zálohy do cloudu.

Acronis, globálny dodávateľ riešení kybernetickej ochrany, dnes ohlásil Acronis True Image 2020, novú verziu produktu osobnej kybernetickej ochrany. Nová verzia umožňuje užívateľom automaticky replikovať lokálne zálohy do cloudu, čím sa stáva prvým riešením, ktoré  automatizuje väčšinou odborníkov odporúčané zálohovacie pravidlo 3-2-1.

Replikačná funkcia Dual Protection je iba jednou z viac ako stovky inovácií a vylepšení zabudovaných do softvéru Acronis True Image 2020, ktoré sú zamerané na ďalšie zlepšenie výkonnosti, užívateľského ovládania a úrovne bezpečnosti.

“S ohľadom na to, ako veľmi sa dnes spoliehame na dáta, naše digitálne vlastníctvo nebolo nikdy predtým dôležitejšie. Tiež to znamená, že využívame stále väčšie množstvo dát a zariadení. Ich ochrana pred rastúcimi kybernetickými hrozbami predstavuje nové výzvy – vrátane zvyšujúcej sa komplexnosti, sofistikovanejšieho zabezpečenia a rastúcich nákladov,“ povedal Sergej Beloussov, zakladateľ a CEO spoločnosti Acronis. “Prostredníctvom jednoduchej, efektívnej a zabezpečenej kybernetickej ochrany Acronis ponúka užívateľom istotu toho, že svoje dôležité dáta nestratia.”

Acronis True Image 2020 je verzia, ktorá uvádza do života víziu kybernetickej ochrany kombinujúcu tradičnú ochranu dát a kybernetickú bezpečnosť do jedného riešenia. Výsledkom tohto prístupu je, že aktuálny produkt je jediným osobným riešením, ktoré zaisťuje všetkých päť vektorov kybernetickej ochrany – bezpečnosť, dostupnosť, súkromie, autenticitu a zabezpečenie dát (SAPAS). To znamená, že Acronis True Image 2020 poskytuje jednoduchú, efektívnu a bezpečnú kybernetickú ochranu domácim užívateľom, spotrebiteľom a malým kanceláriám.

Jednoduché, spoľahlivé zálohovanie

Ako uznávaný inovátor vo svojom odvetví sa Acronis môže pochváliť niekoľkými prvenstvami v oblasti ochrany dát. Bol prvým, ktorý domácim užívateľom ponúkol zálohovanie kompletného diskového obrazu a možnosť klonovania systémového disku – ako pre PC tak Mac – počas prevádzky. Okrem toho je stále jediným osobným zálohovacím riešením, ktoré obsahuje anti-malvérovú obranu s využitím umelej inteligencie a certifikáciu dátovej autenticity postavenú na blockchaine. Aktuálne sprístupnenie automatizovanej replikácie lokálnych záloh do cloudu je najnovším príspevkom spoločnosti ku kľúčovým inováciám.

Okrem toho umožňuje Acronis True Image 2020 užívateľom ľahšie udržať svoje dáta, aplikácie a systémy v bezpečí. Zatiaľ čo nezávislé agentúry už skôr preukázali, že Acronis True Image je až 10-krát rýchlejší než iné konkurenčné riešenia, verzia 2020 uvádza nový zálohovací formát, ktorý zaručuje vyššiu výkonnosť vrátane rýchlejšieho zálohovania a obnovy dát. Dovoľuje užívateľom ešte rýchlejšie vyhľadávať súbory v cloudových zálohách.

Nové Centrum oznámení poskytuje aktuálne novinky o stave zálohovania, čo umožňuje rýchle riešenie prípadných problémov a zasielanie noviniek na zlepšenie kybernetickej ochrany.  Výsledkom dôrazu spoločnosti na spoľahlivosť zálohovania je spokojnosť zákazníkov, ktorí odporúčajú Acronis True Image aj ďalším užívateľom.

Lepšia kontrola nad zálohovaním

Popri vylepšenej technológii samotného zálohovania poskytuje Acronis True Image 2020 užívateľom možnosť zabezpečiť svoje dáta bez ohľadu na ich umiestenie. Nová verzia dáva užívateľom na výber Wi-Fi siete s povolením spustiť zálohovanie, čo dovoľuje vyhnúť sa plateným pripojeniam či nezabezpečeným verejným sieťam, ktoré by mohli vystaviť dáta ohrozeniu.

Užívatelia chcú tiež mať istotu, že ich zálohovacie procesy čo najmenej ovplyvnia chod ich počítačov, typicky rýchlejším vybíjaním batérií v prípade notebookov. S Acronis True Image 2020 majú užívatelia kontrolu nad spustením zálohovania pri prevádzke na batériu – môžu zakázať zálohovanie úplne, či stanoviť minimálny stav nabitia batérie, napríklad ak sa zníži pod 40 %, zálohovanie sa nespustí.

Odolnejší proti kybernetickým hrozbám

V priebehu posledných troch rokov sa Acronis True Image stal jediným osobným zálohovacím riešením s integrovanou ochranou proti malvéru postaveným na umelej inteligencii. Technológia nazvaná Acronis Active Protection je schopná zastaviť útoky ransomvéru a cryptojackingu v reálnom čase, pričom zasiahnuté súbory automaticky obnoví.

Skôr než skenovaním známych malvérových vzorcov monitoruje táto technológia systém a hľadá správania indikujúce útoky. V dôsledku tohto prístupu je technológia extrémne efektívna pri detekcii a obrane akéhokoľvek útoku, vrátane doteraz nezistených ransonvérových typov. V praxi Acronis Active Protection zastavila iba v minulom roku okolo 400 000 ransomvérových útokov.

Aj napriek vysokej efektivite Acronis túto ochranu postavenú na umelej inteligencii ďalej vylepšil vo verzii Acronis True Image 2020. Nová verzia zahŕňa inovované modely strojového učenia, ktoré ešte zvyšuje efektivitu obrany proti kybernetickým hrozbám všetkých druhov.

Cena a dostupnosť

Dostupné sú tri edície Acronis True Image 2020:

  • Standard je perpetuálna licencia pre zákazníkov iba s lokálnymi zálohami, bez potreby zálohovania v cloude. Súčasťou je možnosť lokálneho zálohovania neobmedzeného počtu mobilných zariadení. Cena začína od 50 EUR za jeden počítač.
  • Advanced je jednoročné predplatné s 250 GB miesta na Acronis Cloud Storage a s prístupom k všetkým cloudovým funkčnostiam. Súčasťou je možnosť lokálneho aj cloudového zálohovania neobmedzeného počtu mobilných zariadení. Cena začína od 50 EUR za jeden počítač.
  • Premium je jednoročné predplatné obsahujúce blockchainovú autentizáciu a možnosť elektronického podpisu, s 1 TB úložiskom v cloude. Cena začína od 100 EUR za jeden počítač.

Všetky verzie obsahujú technológiu Acronis Active Protection. Predplatitelia si môžu dokúpiť dodatočný priestor v cloude podľa potreby.

Značky: