Aj majster tesár sa utne, toto bol ale riadny zásek.

Project Nimbus, editor fotografií vychádzajúci z Adobe Lightroom sa objavil v rámci cloudových služieb. Webová aplikácia by mala mať vylepšené používateľské rozhranie a pridá 1 TB diskového priestoru.

Adobe už má aplikácie, ktoré fungujú na webe. Photoshop, Illustrator a Lightroom sú aj v mobilných verziách pre smartfóny. S istými úpravami, no firma chápe, že fotografi chcú mať lepší prístup k fotkám a upravovať ich aj na cestách.

Project Nimbus nie je úplne neočakávanou novinkou. To, že na tejto verzii programu Adobe pracoval je jasné už dlhšie. Podľa francúzskeho webu MacGeneration sa aplikácia objavila používateľom služby Creative Cloud omylom. Adobe rýchlo spravilo nápravu, no niektorí stihli aplikáciu stiahnuť a urobiť z nej náhľady.

Aplikácia nie je Lightroom, aj keď má podobné funkcie a možnosti nedeštruktívnych úprav. Upravované obrázky zostávajú v cloude a tak sa nestane, že ich nebudete mať synchronizované, ako v prípade iných aplikácií. To sa síce tiež nestáva, no po úpravách nemusíte synchronizáciu vykonať. Tu je navyše rozdiel v štandardnom úložisku Creative Cloud s kapacitou 20 GB a je tu 50-násobne viac priestoru.

Hovorca Adobe priznal, že zdieľanie Projectu Nimbus s malou skupinou zákazníkov bol omyl. Viac k výbave a funkčnosti programu nemôže zatiaľ zverejniť.

Zdroj: Engadget

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.