Umelá inteligencia bude pomáhať preskakovať pozície vo videách na YouTube.

Podľa magazínu 9To5Google je do preskakovania prehrávanej pozície na YouTube zapojená technológia AI, ktoré určí najobľúbenejšie pasáže. Dvojité ťuknutie v ľavej alebo pravej časti videa vás posunie o 10 sekúnd. Po novom má pribudnúť funkcia, ktorá bude preskakovať do najobľúbenejších častí podľa používateľov, ktorí sledovali konkrétne video.

Funkcia je dostupná len pre niektorých používateľov služby Premium a len pre vybrané videá. V USA si môžu funkciu vyskúšať a nateraz nie je jasné, akú schému používa Google pri výbere videí. Zatiaľ vieme, že musia byť v anglickom jazyku. V prvej fáze boli do tohto experimentu zapojení používatelia automaticky, teraz sa musia prihlásiť cez stránku youtube.com/new.

Ide o zaujímavosť, ktorej konečná funkcionalita môže byť otázna. Je tu však ešte ďalší háčik. Sprístupniť sa dá len v mobilnej aplikácii YouTube pre Android. Vo webovom rozhraní to nebude fungovať ani tým, ktorí používajú prémiové predplatné.

YouTube ohlasuje ukončenie experimentu na 1. júna, avšak môže ísť len o orientačný dátum. AI bude zapojená do čoraz väčšieho spektra služieb. Musia však dávať význam. AI má teda analyzovať najlepšie časti resp. sekvencie, kam ľudia posúvajú videá. Neznamená to, že sa vždy trafí do vášho vkusu. Pomôcť by mohla pri veľmi dlhých videách trvajúcich hodinu, aby si používateľ dokázal rýchlejšie vybrať pútavý obsah.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.