Ochranné skla a najrôznejšie kryty budú viac minulosťou.

Väčšina z nás už zrejme zažila ten pocit, keď smartfón na ktorý sme ťažko pracovali padal k zemi a dúfali sme, že sa mu nič nestane. Nie vždy tomu však tak bolo. Behom pár sekúnd sa tak mohol tisíceurový iPhone zmeniť na kopu črepov a šrotu. Vďaka mladému nemeckému študentovi inžinierstva Philipovi Frenzelovi čoskoro tento pocit nebudeme musieť viac zažívať.

Philip si rovnakú vec sám prežil, keď sa jeho drahý iPhone rozbil pri vyťahovaní z vrecka. Aj napriek oprave už nefungoval plnohodnotne a preto sa rozhodol vymyslieť spôsob, ako zariadenie čo najlepšie ochrániť. Rôzne sklá a kryty ako tak ochránia smartfóny pred pádom, no nie je to vždy stopercentné. Práve vtedy mu napadla možnosť vytvorenia krytu, ktorý by fungoval podobne ako airbag.

Krátko nato mladý Nemec predstavil prototyp svojho krytu, ktorého senzory vedia zaznamenať pád smartfónu k zemi a vďaka tomu sa vysunú z rohov nožičky, ktoré takmer úplne utlmia pád. Philip chce tento svoj študentský prototyp čo najskôr previesť do komerčnej podoby, no zrejme to potrvá ešte pár mesiacov.

Zdroj: Mashable

Značky: