Podobná funkcia príde tento rok aj v nových verziách mobilných operačných systémov.

V posledných mesiacoch sa začali viaceré technologické spoločnosti zaoberať tým, koľko minút či hodín trávia používatelia v ich službách a aplikáciách. Podrobnú správu o strávenom čase tak poskytnú aj najnovšie verzie operačných systémov Android P a iOS 12. Google aj Apple sa rozhodli totiž bojovať so závislosťou na smartfóne, ktorá je v súčasnosti tak rozšírená.

Na Facebooku by mala v najbližšej dobe tiež pribudnúť funkcia, ktorá dá používateľovi spätnú väzbu o strávenom čase. Volať by sa mala Čas strávený na Facebooku a mala by používateľovi poskytnúť aspoň základný prehľad o čase strávenom na sociálnej sieti. Rovnakú funkciu Facebook prednedávnom integroval aj do svojej druhej sociálnej sieti Instagram.

Dôvodom týchto opatrení, ktoré zavádza postupne viacero spoločností, je zdravie populácie. Závislosť na smartfóne je v dnešnej dobe veľmi rozšírená najmä medzi deťmi a tínedžermi. V nových verziách operačných systémov bude dokonca možné nastaviť si denný strop stráveného času, po ktorom sa aplikácia vypne, prípadne smartfón vypíše upozornenie, že bol dosiahnutý denný strop.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

https://touchit.sk/ios-12-bude-rychlejsi-so-sviznejsimi-reakciami-a-povie-vam-ako-dlho-visite-na-facebooku/174018