Umelá inteligencia je dnes horúcou témou a každý ju chce.

Po Windows, Bingu či Google vyhľadávaní uvažuje o vlastnom chatbotovi s umelou inteligenciou aj Meta na svojej sociálnej sieti Instagram. Tvrdí to vývojár a reverzný inžinier Alessandro Paluzzi na svojom twitterovskom účte.

Uvádza, že platforma už má takéhoto chatbota v príprave. Podľa snímok obrazovky, ktoré Paluzzi zdieľal, bude tento chatbot schopný odpovedať na otázky a poskytovať používateľovi rady. Ten si možno bude môcť vybrať aj preferovanú osobnosť tohto komunikačného agenta, pričom na výber bude mať vraj až 30 osobností.

Chatbot by mal konkrétne pomôcť napríklad pri koncipovaní a písaní správ. Samozrejme, zatiaľ je priskoro na definitívne potvrdenie toho, či Instagram túto funkciu skutočne zavedie, ale v kontexte aktuálneho horúčkovitého úsilia všetkých internetových gigantov o podobné riešenia sa to zdá veľmi pravdepodobné.

Napokon, aj priamo generálny riaditeľ Meta Mark Zuckerberg vo februári povedal, že spoločnosť má tím, ktorý pracuje na persónach s umelou inteligenciou“pre Instagram, Messenger a WhatsApp.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.