Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ZľavaDňa rozdáva 1 000 000 EUR na podporu cestovného ruchu na Slovensku

Nejedno odvetvie dostalo počas pandémie koronavírusu červenú. Cestovný ruch nebol výnimkou.  Predaj pobytov sa v prvých týždňoch pandémie zastavil a v druhej polovici sa začal pomaly rozbiehať, avšak na to, aby sa dostal do zelených čísel, to nejaký čas potrvá. ZľavaDňa realizovala prieskum na vzorke 1518 ľudí, z ktorého vychádza, že  takmer 86 percent Slovákov plánuje v roku 2020 dovolenku, aj napriek tomu, že sa až u skoro 46 percent opýtaných znížil čistý príjem. ZľavaDňa sa preto rozhodla podporiť cestovný ruch na Slovensku a Slovákom rozdá 1 000 000 EUR na pobyty.

Obmedzenie výdavkov na cestovanie

Prieskum tiež ukázal, že počas pandémie obmedzilo svoje výdavky na cestovanie až 47,2 percent Slovákov. Tieto dáta mohli  byť ovplyvnené aj štátnými reštrikciami. Minulý rok si takmer 40 percent Slovákov oddýchlo na 3 a viac pobytoch, 31,2 percent na 2 pobytoch a 20 percent na jednom pobyte. V porovnaní s minulým rokom je citeľné, že kríza zanechala na cestovnom ruchu svoju daň, pretože podľa prieskumu si tento rok 3 a viac pobytov dopraje len 16,4 percent ľudí, 38,3 percent Slovákov plánuje 2 pobyty a 36,6 percent sa chystá na jeden pobyt.

O výbere dovolenky bude rozhodovať aj cena

Ako už bolo spomenuté, takmer 86 percent Slovákov plánuje dovolenku. Z toho 80,4 percent v letných mesiacoch, júl až september, skoro 16 percent október až december a 8,9 percent si chce dopriať dovolenku počas zimy. Pre takmer 62 percent opýtaných bude rozhodujúca cena pobytu. Lokalita zohrá úlohu u 57,2 percent ľudí a u 39 percent opýtaných poskytované doplnkové služby. Na hygienické opatrenia prevádzky bude prihliadať až 31,1 percent Slovákov, na hodnoteniach prevádzky 27,4 percent a 28,5 percent sa rozhodne na základe voľnej kapacity ubytovania.

„Vzhľadom na aktuálnu situáciu a nie práve najpriaznivejšie prognózy pre cestovný ruch sme sa v ZľavaDňa rozhodli podporiť rozbeh cestovného ruchu po kríze. Nakoľko až 95 percent Slovákov sa chystá dovolenkovať doma a takmer 46 percent opýtanych bola znížená čistá mzda, sme sa ich rozhodli podporiť a darovať im 1 000 000 EUR na pobyty. Veríme, že spoločne podporíme cestovný ruch na Slovensku a v čo najkratšom čase sa vrátime do normálu,“ hovorí Martin Rakovský CEO ZľavaDňa.

Značky: