S predstavením nového hardvéru prichádzajú aj impozantné vylepšenia v oblasti softvéru.

Model 7 Pro priniesol nielen nekompromisný výkon, ale aj šikovné softvérové  riešenia. Nie však všetky sa aj dostanú do starších zariadení čínskeho OnePlus. Z tých zásadných sa väčšia časť objaví aj v modeloch roka 2018 a starších. Môžeme tak očakávať natívne nahrávanie obrazovky, vrátane režimu Zen.

Tieto informácie sa objavili na fóre OnePlus, kde bolo potvrdené, že softvérové riešenia, ktoré nie sú závislé na hardvéri, sa nakoniec dostanú aj do nadstavby OxygenOS modelov OnePlus 6 a 6T. Aj napriek tomu, že táto informácia vyslovene nedefinuje presný zoznam funkcií, ktoré sa do starších modelov dostanú, pravdepodobne pôjde o väčšinu softvérovej výbavy modelov 7 a 7 Pro.

Jedným z príkladov výbavy, ktorá sa nedostane na staršie modely je Nightscape 2.0. Práve tento režim vyžaduje parametre fotoaparátov modelov 7 a 7 Pro. Ďalším novým a kľúčovým prvkom softvérovej výbavy je režim Zen, ktorý dohliada na čas, ktorý trávite v digitálnom svete.

V prípade natívneho nahrávania obrazovky sa táto funkcia dostane aj do modelu OnePlus 5. Najskôr vo verzii OS – Open Beta ešte predtým, ako sa oficiálne implementuje do OxygenOS. Rovnaký osud pravdepodobne čaká aj nový editor obrázkov, ktorý takisto nie je závislý na hardvéri.

Fnatic režim je určený na zlepšenie herného výkonu smartfónov OnePlus 7 a 7 Pro. Doteraz ale neexistuje vyhlásenie, ktoré by tento režim potvrdzovalo pre hociktorý starší model. Je preto možné, že pre staršie modely je pripravená podobne zameraná funkcia s pozmeneným názvom – eSport Game Mode.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

OnePlus 7 Pro oficiálne: Vylepšenia sú zásadné, cena privysoká

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.