Včera predstavený model OnePlus 7 Pro je oproti predchodcom prepracovaný od základu.

V porovnaní s predošlou generáciou sa vylepšenia odohrali pri displeji, fotoaparáte a zvuku. Pre novinku sa pripravil aj zbrusu nový Fluid AMOLED displej s uhlopriečkou 6,67-palca a rozlíšením QHD+ s obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Okrem omnoho plynulejších animácií v používateľskom rozhraní, displej dokáže zobrazovať vysokokvalitné farby v režime HDR10+.

Fotoaparáty novej generácie

V novinke sa konečne nemusí displej deliť o zobrazovaciu plochu so žiadnym výrezom alebo dierami pre selfie kamery. Predný fotoaparát dostal rozlíšenie 16 Mpx a je umiestnený vo výsuvnom mechanizme, ktorý by mal zvládnuť viac ako 300 000 cyklov. V  prípade, že telefón vypadne z rúk s vysunutou selfie kamerou, akcelerometer vyšle signál pre okamžité zatvorenie mechanizmu, aby bola predná kamera chránená.

OnePlus 7 Pro je prvým modelom značky s trojitou zostavou fotoaparátov na zadnej strane. Hlavný fotoaparát používa veľký 1/2” Sony IMX586 senzor s rozlíšením 48 Mpx (f/1.6, OIS a EIS). Nová funkcia UltraShot prichádza s podporou HDR+, kedy dokáže fotoaparát zachytiť až 4-krát viac svetla ako aj viac detailov. Teleobjektív na zadnej strane ponúkne 8 Mpx rozlíšenie s 3× optickým zoomom (74 mm, OIS, f/2.4). Ultra širokouhlá kamera dostala rozlíšenie 16 Mpx (13 mm, záber 117 °).

OnePlus 7 Pro dokáže nahrávať video s rozlíšením 4K pri 60fps. K dispozícii sú dva režimy spomaleného záznamu – pri rozlíšení 1080p / 240fps a 720p / 480fps. Do ďalšej výbavy fotoaparátu sa dostal duálny LED blesk a laserové automatické zaostrovanie.

O kvalite fotoaparátov svedčí aj vysoké skóre udelené portálom DxOMark. Novinka vystrelila medzi elitu a aktuálne sa nachádza na tretej priečke, hneď za Huawei P30 Pro a Samsung Galaxy S10 5G, na ktoré stráca iba jeden jediný bod.

Čítačka v displeji je opäť lepšia

OnePlus vylepšil aj snímač odtlačkov prstov v displeji. Pôvodný senzor bol nahradený čítačkou tretej generácie s vylepšeným softvérom, takže by sme sa mali dočkať oproti modelu 6T vyššej rýchlosti a aj spoľahlivosti.

Zvuk hodný vlajkovej lode

V spolupráci so spoločnosťou Dolby vyvinuli v OnePlus pre model 7 Pro aj stereo reproduktory. Opäť sme sa nedočkali 3,5 mm audio výstupu pre slúchadlá, ale spoločnosť na konferencii zároveň predstavila novú generáciu Bluetooth slúchadiel.

Nekompromisný výkon a skvelá konštrukcia

OnePlus 7 Pro je samozrejme poháňaný tým najlepším, takže v novinke sa nachádza čipset Snapdragon 855 s 10-vrstvovým chladením a parnou komorou. Najvyšší model môže mať až 12 GB pamäte RAM a 256 GB vnútornej pamäte, hoci základný model štartuje na 6 / 128 GB. Vylepšená bola aj rýchlosť úložiska na nový štandard UFS 3.0, ktorý je oproti UFS 2.1 až o 78% rýchlejší. OnePlus 7 Pro je tak prvým telefónom vôbec s novým úložiskom UFS 3.0.

Smartfón dostal aj slušnú batériu s kapacitou 4000 mAh s novým rýchlym nabíjaním Warp Charge 30 (5V / 6A). Vďaka možnostiam Warp Charge budete mať pod kontrolou teplotu zariadenia a to aj vďaka efektívnemu chladeniu. Počas nabíjania budete môcť používať telefón úplne bežným, ale aj náročnejším spôsobom.

Kovový rám zabezpečuje dostatočnú tuhosť zariadenia. Na zadnej a prednej stene sa nachádzajú sklenené plochy, ktoré sú chránené ochranným sklom Gorilla Glass 5. Model bude k dispozícii v troch farebných prevedeniach: luxusne vyzerajúca modrá verzia Nebula Blue a dve lesklé verzie Mirror Gray a Almond.

OnePlus 7 Pro by mal byť dostupný od 17. mája za tieto ceny:

Slúchadlá Bullets Wireless 2

Pridávajú podporu kodeku aptX HD, čo by malo zabezpečiť kvalitu zvuku porovnateľnú s káblovým pripojením. Majú vlastné nabíjanie Warp Charge, ktorý zdvojnásobuje rýchlosť nabíjania – 10 minút nabíjania poskytne 10 hodín prehrávania. Pri plnom nabití sa doba prehrávania predĺži na 14 hodín.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi začne čoskoro predávať smartfóny prostredníctvom predajných automatov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.