DJI Osmo Action4 môže byť kamera, ktorá ohrozí doteraz jasnú pozíciu kráľa akčných kamier. Dlhé roky je určovateľom trendov GoPro a ich kameru GoPro Hero 10 sami v redakcii používame. Existuje aj GoPro Hero 11, ale je to skôr kozmetický upgrade. DJI Osmo Action4 je celkom iný príbeh.

Pozrite si aj naše redakčné video, kde je možné vidieť kvalitu obrazu a zvuku zachytené touto kamerou

Odolné vyhotovenie

Jej hmotnosť je 145 gramov a kamera je vodeodolná bez akéhokoľvek ďalšieho príslušenstva do hĺbky 18 metrov. So špeciálnym puzdrom až do hĺbky 60 metrov.

Zvuk a pamäťový priestor

Má na sebe 3 mikrofóny, audio sa zachytáva s frekvenciou 48 kHz, 16-bitov, formát AAC. DJI Osmo Action4 má dva dotykové farebné displeje. Predný displej má uhlopriečku 1,4 palca, zadný má uhlopriečku 2,25 palca. Jas displeja je 750 cd/m2. Ako pamäťový priestor slúži microSD karta a to do kapacity 512 GB.

DJI Osmo Action4Zdroj: Touchit.sk
Zadný panel na DJI Osmo Action4

Pomocou USB-C portu je možné pripojiť externý mikrón, ideálne spojenie (bez klietky) je s mikrofónom DJI Mic.

DJI Osmo Action4Zdroj: Touchit.sk
USB-C port na DJI Osmo Action4

Obraz, fotky, stabilizácia

Pre kvalitu obrazu je podstatný snímač, je to 1/1,3 palcový CMOS, kamera podporuje v režime D-Log M až 10-bitové spracovanie obrazu. V ultraširokouhlom pohľade je uhol záberu 155°, clona je 1/2,8, zaostrenie je presné od 0,4 metra do nekonečna. Digitálny zoom môžete nastaviť 2× pre video a 4 × pre fotografie.

DJI Osmo Action4Zdroj: Touchit.sk
Horný panel na DJI Osmo Action4

Fotografovanie pracuje s rozlíšením 10 MPx, formát fotky je JPG alebo RAW. Video má rozlíšenie 4K/120 fps. Využiť môžete aj Slow motion (spomalený pohyb), pri 4K rozlíšení dosiahnete 4-násobné rozlíšenie, pri 1080p až 8-násobné (240 fps), formát je MP4 s podporou H.264/HEVC. Stabilizácia obrazu je to, ťo bolo k dispozícii aj predtým: EIS, RockSteady 3.0, RockSteady 3.0+, k tomu je HorizonBalancing a HorozonSteady.

Výdrž na batériu

Batéria je LiPo s kapacitou 1770 mAh, jej energia je 6,8 Wh. Doba prevádzky na batériu je v laboratórnych podmienkach 160 minút, v praxi je to okolo 120 minút. Výborné je rýchlonabíjanie – za 18 minút sa batéria nabije na 80 % kapacity.

DJI Osmo Action4Zdroj: Touchit.sk
Batéria v DJI Osmo Action4

Prichytenie

DJI Osmo Action4 môže slúžiť ako webová kamera, stačí len pripojenie k USB-C konektoru počítača. DJI využíva stabilné magnetické pripojenie uchytávača, ktorý je navyše kompatibilný so svetom GoPro. S dodávanou klietkou je možné aj vertikálne snímanie obrazu.

DJI Osmo Action4Zdroj: Touchit.sk
Uchytávač na DJI Osmo Action4

DJI ponúka rôzne príslušenstvo pre bicykel, surf, motocykel, auto, horolezectvo a pod.

Mobilná aplikácia a spracovanie obrazu

Kameru je možné ovládať pomocou aplikácie DJI Mimo, zaujímavá nová funkcia je odstránenie selfie tyče pomocou AI. Je to ale cloudová služby, nič za %ňu neplatíte a funguje pre klipy v trvaní do 1 do 30 sekúnd. Existuje aj GPS Bluetooth diaľkový ovládač, ktorý do vašich videí prinesie údaje o aktuálnej rýchlosti alebo mieste pohybu. Kamera sa dá ovládať hlasovo (angličtina, čínština).

Ceny: DJI Action4 Advanture Combo 529 eur (obsahuje 3 batérie), Standard combo balenie je v cene 429 eur

Zapožičal: xtreme.sk

Zdroje: vlastné, DJI

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.