Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V marci 2020 používatelia aplikácie na testovanie kvality pevného a mobilného internetového pripojenia RÚ MobilTest vykonali 13 498 testov.

V 4G sieťach bola najvyššia rýchlosť sťahovania dát nameraná v sieti Orange Slovensko v Trenčíne – 246 699 kbit/s. Najvyššia rýchlosť sťahovania dát bola nameraná v sieti Slovak Telekom v Košiciach – 61 689 kbit/s a najmenšie oneskorenie v sieti Slovak Telekom v Rakove – 8,85 ms. Viac štatistických informácií nájdete v mesačnej správe.

MobilTest je dostupný v slovenskom a anglickom jazyku pre všetky moderné webové prehliadače a (inteligentné) mobilné telefóny s operačným systémom Android a iOS.

Umožňuje testovať: rýchlosť sťahovania dát (od servera merania k užívateľovi), rýchlosť odosielania dát (od užívateľa k serveru merania), ping (odozvu), stratu paketov, transparentnosť pripojenia a intenzitu signálu (v závislosti od zariadenia a operačného systému). Ďalej ponúka napr.: možnosť synchronizovať výsledky testov z niekoľkých rôznych zariadení, mapu zobrazujúcu celkové výsledky testov, otvorené dáta a otvorené zdrojové kódy. Aplikácia je na stiahnutie do mobilov a tabletov bezplatne dostupná na www.meracinternetu.sk a v internetových obchodoch Apple StoreGoogle Play Store pod názvom „RU MobilTest“.

 

Značky: