Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Rozhodli ste sa pre kúpu novej varnej dosky, ale neviete sa rozhodnúť medzi indukciou a sklokeramikou? Na prvý pohľad síce vyzerajú veľmi podobne, ale využívajú úplne odlišné technológie.

Rozdiel je v spôsobe ohrevu

Sklokeramické varné panely fungujú v podstate veľmi podobne ako klasické elektrické sporáky. Sú rozdelené na viaceré varné zóny, ktoré ohrievajú elektrické vykurovacie špirály. Tieto nahriate varné zóny následne prenášajú teplo na dno nádoby a zohrievajú jej obsah. Na druhej strane, indukčné panely fungujú na princípe indukčného ohrevu. Pomocou elektromagnetických vĺn ohrievajú iba dno nádoby a doska ostáva po celý čas varenia vlažná. Keďže používajú magnetickú silu, budete na ne potrebovať magnetické hrnce. Tie sú dnes už prakticky štandardom, ale ich magnetickosť si viete overiť s pomocou obyčajného magnetu z nástenky alebo chladničky.

A čo bezpečnosť?

Na poli bezpečnosti vyhrávajú indukčné panely na plnej čiare. Vďaka tomu, že na rozdiel od sklokeramických panelov, zohrievajú iba hrnce a nie svoj povrch, ostávajú po celý čas varenia vlažné. Preto sa nemôže stať, že by ste sa na nich vy alebo vaše deti mohli popáliť alebo že by sa vám vznietila neopatrne položená kuchynská utierka.

Drahšie, ale úspornejšie

Sklokeramické dosky sú síce lacnejšie, ale dlhodobejšie úspory vám prinesú indukčné panely. Energiu premieňajú na teplo vysoko efektívne, takže na zdĺhavé predhrievanie, pri ktorom zbytočne strácate energiu, môžete zabudnúť. Navyše aj vďaka presnému ovládaniu teploty nedochádza k zbytočnému plytvaniu energiou, čo určite poteší vašu peňaženku.

Moderné technológie

Súčasné indukčné varné panely sú navyše vybavené množstvom inovatívnych technológií, ktoré len potvrdzujú, že sú tou najlepšou voľbou do každej kuchyne. Za zmienku určite stojí funkcia SenseBoil od Electroluxu, ktorá znižuje riziko vykypenia prakticky na nulu. Veľkou výhodou je aj funkcia FlexiBridge, ktorá vám umožňuje prispôsobovať veľkosť ohrevných zón veľkosti hrnca. Varné dosky ako aj ďalšie inteligentné kuchynské spotrebiče teraz môžete nájsť na tejto stránke a môžete ušetriť až 700 €. Exkluzívna ponuka platí len do 15. júna.

Značky: