Počas našej návštevy Japonska sme mali možnosť pozrieť sa aj do značkovej predajne IQOS v obchodnej časti Ginza v Tokiu. Je to jedna z najviac vybavených predajní na svete a určite vás bude zaujímať, ako to tu vyzerá. Inak štýl predajne sa podobá na to, čo poznáme zo značkových predajní Apple.

Pripomeňme, že Japonsko je pre IQOS ideálna krajina. Fajčenie cigariet sa tu už považuje za staromódne a ak si odmyslíte skoro pivničné priestory, ktoré sú vyhradené na fajčenie, tak ľudí s cigaretou v uliciach Tokia neuvidíte vôbec. Naopak, používanie IQOS je celkom akceptované, napr. na hotelovej izbe nájdete oznam, ktorý to povoľuje.

Opäť pripomíname, že IQOS je len lepšia alternatívna voči fajčeniu klasických cigariet, ale je pre zdravie škodlivá. Ideálne je prestať fajčiť celkom.

Poďme však späť do značkovej predajne IQOS v Tokiu. IQOS Store je otvorený od 11 do 21 hodiny, každý deň, bez výnimky. Umiestnenie v mestskej časti Ginza je prestížne, lepšia adresa v Tokiu asi ani nemôže byť. Je to hlavná nákupná zóna, plná značkových predajní s textilom, elektronikou a klenotmi.

Priestory vo vnútri sú presvetlné, plné farieb a obchod je umiestnený na dvoch poschodiach.

V prízemí si môžete vybrať z klasického tovaru, vyskúšať môžete aj náplne HEETS s viacerými exotickými príchuťami. Skúšanie je zadarmo, IQOS tu môžete voľne používať a pripravení sú aj na nabitie puzdra vášho vlastného IQOSu. V ponuke prevládajú puzdra s japonskými vzormi, vybrať si môžete aj z popolníkov a ďalšieho príslušenstva ako sú kožené obaly. Náplne HEETS majú v Japonsku označenie Marlboro, ktoré sa už na Slovensku ani v ostatnej časti Európy nepoužíva. Firma Philip Morris dokonca uvažuje utlmení tejto značky práve v prospech IQOS.

Horné poschodie je vyčlenené na individuálne prispôsobenie. Nájdete tu aplikáciu pre iPad, ktorou si pripravíte dizajn puzdra presne tak, ako to cítite. V Japonku sú veľmi v obľube srdiečka a červená farba.

Samostatnou častou tejto značkovej predajne je kaviareň. Potvrdzujeme, že tu robia vynikajúcu kávu a v ponuke je aj zelená káva, ktorá by mala spaľovať tuky. A samozrejme, vybrať si môžete aj z ponuky japonských čajov. Počas pitia kávy môžete prirodzene aj používať IQOS. Nájdete tu aj knihy a magazíny, dostatok miesta na relax.

Na záver už len pripomeňme, že aj v bratislavskom nákupnom centre Eurovea sa nachádza značková predajňa IQOS a tiež je veľmi populárna. Samostatnú kaviareň tu však zatiaľ nenájdete.

Prvý IQOS boutique je otvorený na Slovensku

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.