V súvislosti s pretrvávajúcou pandémiou aj u nás v redakcii zažívame neľahké obdobie, ktoré sme však prijali ako výzvu a ponaučenie, ako pracovať bezpečnejšie, lepšie a efektívnejšie.

Dodržiavame všetky opatrenia a nariadenia vlády. Naďalej je však našou prioritou, aby sme čitateľom prinášali kvalitný obsah a keďže súčasťou našej práce je aj testovanie produktov, väčšinu času nevyhnutne trávime spoločne v redakcii.

V rámci našich pracovných návykov sa snažíme minimalizovať osobné kontakty, do práce sa presúvame zväčša zdravšími alternatívami, chôdzou či kolobežkami. Takisto návštevy v redakcii obmedzujeme na nevyhnutné minimum.

Kolobežka Antik Telecom

Obľúbená kolobežka šéfredaktora Ondreja Macka

Ako by to bolo bez technológií

Ako by to bolo, keby sme ako redakcia technologického časopisu nevyužili dostupné technológie, ktoré majú spríjemniť prácu a zvýšiť aj bezpečnosť. Okrem štandardných dezinfekčných stojanov, používame aj UV sterilizátory na mobilné telefóny a drobnú nositeľnú elektroniku.

UV sterilizátor funguje tak, že do neho vložíte telefón, stlačíte tlačidlo a rozžiari sa UV žiarič, ktorý likviduje 99 % baktérií.

UV sterilizátor

UV sterilizátor na dezinfekciu elektroniky

Okrem toho je veľmi dôležité udržiavať v uzavretých priestoroch kancelárie zdravé ovzdušie. Okrem pravidelného vetrania, nám vzduch čistí čistička vzduchu Roger. Roger filtruje vzduch od prachu, nepríjemných pachov a vďaka kombinovanému HEPA a uhlíkovému filtru tiež od nebezpečných plynov, vírusov a baktérií. Na Rogera nedáme dopustiť. Používame ho dlhodobo a podrobne sme o ňom písali aj v článku Prečo čistiť vzduch doma a v kancelárii?

Čistička vzduchu Roger

Čistička vzduchu Roger

O čistenie vzduchu sa stará v automatickom režime bez našich zásahov. Sám sleduje kvalitu vzduchu a prispôsobuje svoj výkon. Takisto upozorní na čistenie či výmenu filtra. O tom, že Roger nám toho v redakcii odfiltroval zo vzduchu už skutočne dosť a stará sa o naše zdravšie pľúca, sa môžete presvedčiť aj podľa filtra, ktorý bol v čističke 10 mesiacov. Vľavo na obrázku vidíte úplne nový, čistý filter. Vpravo je zase filter, ktorý bol v Rogerovi 10 mesiacov nepretržitej prevádzky.

Rozdiel medzi novým a používaným filtrom

Rozdiel medzi novým a používaným filtrom

Kvalitu ovzdušia v redakcii však sledujeme podrobnejšie. Okrem monitorovania výskytu prachových častíc, o ktorých odstraňovanie sa stará Roger, tiež sledujeme aj vlhkosť vzduchu, ktorú sa v kancelárii snažíme držať na úrovni 50 %. Atmosféru si spríjemňujeme prírodnými esenciálnymi olejmi, ktoré vo forme jemnej aerodisperzie do vzduchu dostáva difuzér Zoe. Aktuálne používame obľúbenú vôňu divokého pomaranča, pri ktorej sa nám dobre pracuje.

Difuzér Zoe

Difuzér Zoe, ktorý šíri v kancelárii príjemnú vôňu

Nejde to bez pohybu, tímového ducha a stravy

Hoci sú technológie našou integrálnou súčasťou, nenahradia však úplne všetko. Základom pevného zdravia je dobrá imunita. Tú v redakcii budujeme už dlhodobo spoločnými pohybovými aktivitami.

Cvičenie

Spoločné redakčné cvičenie

Každý pondelok a štvrtok spolu cvičíme a okrem toho si ostatné dni zabeháme. Počas cvičenia sa nám o vyváženú klímu v miestnosti stará práčka vzduchu George. George okrem filtrovania vzduchu zabezpečí aj optimálnu vlhkosť. O tréningové zostavy sa stará Xénia a sme radi, že aj napriek zatvoreným fitkám dokážeme zlepšovať svoju kondíciu.

Práčka vzduchu George

Práčka vzduchu George nám vytvára príjemnú klímu na cvičenie

Okrem toho je pre nás dôležitý prísun čerstvého ovocia, zdravá strava a tiež si počas tohto obdobia dopĺňame vitamíny. Zistili sme však, že tento režim posilňuje najmä nášho tímového ducha, vďaka ktorému sa nám lepšie prekonávajú prekážky a zdolávajú výzvy, ktoré prináša život. 🙂

Komentáre sú uzavreté