Šetrenie energie a rôzne profily sú užitočné, no nie vždy chcete aplikácie vypínať.

To aj za cenu, že budú spotrebúvať viac energie. Štandardný režim, ktorý pracuje automaticky a vychádza z pôvodnej androidovej funkcie, je nastavený predvolene. Teda režim, ktorý nejakým spôsobom rozhoduje o tom, ktoré aplikácie vypne a kedy. Stále však budete dostávať notifikácie. No, stane sa aj, že nie.

Ako na to?

Nesprávne fungovanie aplikácie Outlook nás podnietilo k napísaniu tohto tipu. Stať sa vám to môže ale pri iných aplikáciách. Emailový klient totiž nezobrazoval notifikácie o novej pošte a to kvôli tomu, že bol v dôsledku automatického šetrenia energie vypnutý.

Ťuknite na ikonu programu a podržte na nej prst, aby sa zobrazila ponuka. Tu ťuknite na tlačidlo Informácie a v zobrazenom menu sa zrolujte nižšie na položku Šetrenie batérie.

Dá sa povedať, že prakticky zaručenou možnosťou, je zmeniť to na voľbu Žiadne obmedzenia. Vtedy bude aplikácia zapnutá, aj keď nebude aktívna na displeji a nebude ukončená z dôvodu šetrenia. Často ale nespoznáte zvýšenú spotrebu energie, najmä pri 5000 mAh batériách.

Prečítajte si aj:

Ako ovládať smartfón jednou rukou? (Xiaomi)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.