S celým procesom pomôže projekt Akadémia virtuálneho Slovenska.

Chcete sa stať súčasťou virtuálneho Slovenska? Ak neviete, čo si pod tým predstaviť, poradíme vám. Virtuálne Slovensko je súbor webových stránok s doménou .sk a takúto doménu môžete vlastniť aj vy.

Prínos vlastnej domény .sk spočíva v tom, že sa pomocou nej môžete odlíšiť na internete. Či si už plánujete vytvoriť vlastný web, blog alebo eshop, použitie vlastnej domény zlepší prvý dojem návštevníkov vašej stránky – vaša virtuálna identita bude pôsobiť profesionálnejšie.

Vlastnú doménu môžete využiť aj na komunikáciu pomocou emailov a opäť platí, že emailová schránka s unikátnou doménou vzbudzuje vyššiu pozornosť ako ďalšia adresa zo zástupu Gmailov. V prípade profesionálnej komunikácie to platí dvojnásobne a je to aj vaša vizitka, že to myslíte so svojou online identitou alebo biznisom naozaj vážne.

Prípadných záujemcov o .sk doménu môže odradiť strach z toho, že je kúpa domény a vytvorenie vlastného webu komplikovaný proces. V skutočnosti to však nie je náročné a aj preto spoločnosť SK-NIC spustila projekt Akadémia virtuálneho Slovenska, v rámci ktorého vás celým procesom prevedie krok za krokom. Zároveň vám poradí, ako tvoriť vlastný obsah, ako ho chrániť a ako s ním podnikať.

Akadémia virtuálneho Slovenska má v prvej fáze 10 kapitol, ktoré môžete sledovať na webe sk-nic.sk/akademia-virtualneho-slovenska a tiež aj na YouTube kanáli Akadémie virtuálneho Slovenska. Nový obsah bude pribúdať každý týždeň, prvá kapitola a prvé video je už k dispozícii.

Akadémiu virtuálneho Slovenska budeme sledovať aj my na stránke TOUCHIT.sk a každý týždeň vám prinesieme kľúčové informácie z každej novej kapitoly vo forme nášho článku. Ak teda zvažujete kúpu domény .sk a tvorbu novej webovej stránky, sledujte počas najbližších týždňov okrem webu sk-nic.sk aj našu stránku touchit.sk.

Zdroj: sk-nic

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit