Skontroluje hydroizoláciu, ktorá sa môže časom znehodnotiť.

Water Resistance Tester patrí v Obchode Play do kategórie aplikácií, o ktorých ste možno ani nevedeli, že existujú. Testuje, či je váš Android smartfón odolný podľa IP67/IP68. Aplikácia to určuje na základe prístupu k barometru zariadenia. Stačí si stiahnuť jej bezplatnú verziu, podľa pokynov pevne zatlačiť na vyznačených bodoch na obrazovke a dostanete rýchly výsledok o tom, či je vaše zariadenie vodoodolné.

Vývojár Ray Wang tvrdí, že aplikáciu vytvoril, aby pomohol používateľom skontrolovať stav tesnenia ich zariadení po oprave alebo či sa v priebehu času neznehodnotilo. Je pritom celkom prirodzené, že výsledok testu nebudete automaticky brať ako 100% záruku toho, že vaše zariadenie je odolné voči vode.

Zdroj: TheVerge

Avšak na základe kladných hodnotení sa zdá, že aplikácia si robí svoju prácu veľmi dobre. Aj u nás v redakcii sme ju vyskúšali a zdá sa, že funguje správne. Smartfón s certifikáciou IP68 testom prešiel, pričom po otvorení slotu na SIM kartu test vydal negatívne hodnotenie. Je tak zrejmé, že aplikácia robí to, čo aj sľubuje.

Water Resistance Tester nie je prvá aplikácia svojho druhu, ale niektoré z existujúcich testovacích aplikácií na vodoodolnosť v Obchode Play sa zdajú byť navrhnuté pre staršie telefóny s iným typom odolnosti, a nemusia fungovať správne.

Zdroj: TheVerge

Prečítajte si aj:

Ashampoo WinOptimizer 2021: Čistenie systému Windows zadarmo

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.