Heslá v počítači nie sú úplne v bezpečí.

Nie je tajomstvom, že uchovávanie hesiel priamo prehliadačom Chrome je rizikové. Bežne sa k heslám nedostanete a keď využijete rozhranie programu, musíte zadať PIN kód, heslo alebo napríklad odtlačok prsta do vášho profilu v systéme Windows. Takto sa autorizujete, že ste to vy.

Vyskúšajte program ChromePass, ktorý vytiahne heslá z prehliadače aj bez toho, aby ste sa museli nejako overovať. Vo svojej podstate ich vytiahne zo súboru, kam ich tento browser ukladá.

Aj preto sa odporúča prenechať správu hesiel na niektorého zo správcu hesiel nezávisle mimo prehliadača. Tie používajú zabezpečený súbor, do ktorého sa nedá len tak dostať.

Zobraziť sa dajú aj heslá uložené k jednotlivým účtom pošty v Outlooku a iných účtoch vo Windows. Program Mail PassView odhalí takto uložené heslá v systéme. Pri sťahovaní tohto súboru bude treba vypnúť antivírusový program.

Bude totiž rozpoznaný ako podozrivý program a antivírus nedovolí ho rozbaliť a použiť. Stane sa vám aj to, že ho zachytí webový prehliadač. Ak chcete tento program predsa len použiť, bude treba pozastaviť antivírus.

Prečítajte si aj:

Ako zistiť heslo do Wi-Fi na počítači s Windows?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.