Potvrdil to samotný Microsoft.

Je to niečo, čo sme predpokladali. Avšak z dôvodu lepšej kompatibility. Faktom stále zostáva, že uvoľňovanie býva postupné a nová verzia systému obsahuje každý druhý utorok v mesiaci kumulatívnu záplatu s opravami chýb. Čiže čím neskôr inštalujete poslednú používateľskú verziu, tým máte väčšiu šancu na potenciálne problémy.

Tento raz ale nejde o tento druh ochrany. Ten je štandardnom už minimálne cez dve hlavné aktualizácie. Teraz Microsoft umelo zdržuje distribuovanie novej verzie kvôli ochrane pred problémom pri sťahovaní systému. Nové verzie majú toľko kritických zmien, hoci na pohľad nemusia byť vždy viditeľné, že ich distribuuje ako nový ISO obraz. Je to pohodlnejšie ako EXE verzia spustiteľného kumulatívneho balíka.

Výnimky sa nájdu, podobne ako pri verzii 1809, ktorá bola jednou z najrýchlejšie nainštalovaných verzií. Teda za predpokladu, že ste mali predchádzajúcu a neprechádzali ste zo staršej. Na doplnenie uvádzame, že už teraz je známych niekoľko problémov s novou verziou.

Nájdete ich v zdroji tejto správy. Týkajú sa napríklad inštalácie ovládačov tretej strany ako aj audio ovládačov firiem Conexant či Synaptics.

windows update

Služba Windows Update je najistejší spôsob ako sťahovať aktualizácie Windows 10

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Októbrová aktualizácia pre Windows 10 je tu: Tieto novinky prináša

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.