Spoločnosť Dell uviedla novú verziu notebookov Alienware, ktorá ako prvá na svete prichádza s podporou pre zariadenia Oculus Rift a HTC Vive.

Vylepšené herné notebooky Alienware sa vyznačujú až o 85 % vyšším výkonom ako predchádzajúca generácia, a to najmä vďaka grafickým kartám GeForce GTX 10-series od NVIDIA a procesorom od Intelu. Okrem toho majú nový dizajn a podsvietenú TactX klávesnicu. Oproti predošlým notebookom sú tenšie, napriek tomu si stále zachovávajú potrebné chladiace vlastnosti, ako aj vysokú odolnosť.

Alienware 13

Alienware 13

Modely s medennými tepelnými prvkami vylepšujú možnosti chladenia pre CPU a GPU. Klávesnica Alienware TactX s vystuženou oceľovou doskou chráni zasa interné súčiastky. Má nastaviteľné RGB LED podsvietenie a rýchlu odozvu. Okrem toho nový rad ponúka lepší zvuk vďaka vlastnému vnútornému zosilňovaču.

Vlajková loď Alienware 17 navyše podporuje technológiu IR Tobii, ktorá zaznamenáva hráčovu pozornosť a reakcie počas hry. Pomocou aplikácie Overwolf je potom možné záznam prehrať, takže hráč môže analyzovať a vylepšovať svoj výkon. Technológia AlienFX mení atmosférické podsvietenie na základe toho, kam sa majiteľ pozerá. Tobii slúži ako ochranný zámok, ktorému na odomknutie zariadenia stačí jeden pohľad na logo Alienware.

Alienware 17

Alienware 17

Externý modul Alienware Graphics Amplifier umožňuje zvýšiť výkon počítača pripojením desktopovej grafickej karty priamo do notebooku Alienware.

 

Spoločnosť Dell ďalej ponúka herné monitory Dell 24 Gaming Monitor (S2417DG) s ostrým QHD obrazom a odozvou iba 1ms. Dell UltraSharp 34 Curved Monitor (U3417W) ponúkne zakrivený 34-palcový WQHD monitor s 18W reproduktormi.

Čo sa týka dostupnosti, nové Alienware 15 a 17 budú dostupné od 4. októbra, kým Alienware 13 sa objaví na trhu až v priebehu novembra.

Značky: