Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Alpine A110 oslavuje 50. výročie svojho víťazstva na Rally San Remo a svoj prvý titul v pohári konštruktérov na majstrovstvách sveta v rally v roku 1973.
  • Moderná a výrazná limitovaná edícia 200 kusov.
  • Alpine A110 San Remo 73 bude k dispozícii na objednávku od 17. marca 2023

Po Alpine A110 Tour de Corse 75, ktorá bola predstavená v roku 2022, je teraz na rade limitovaná séria A110 San Remo 73, ktorá vzdáva hold slávnej rally minulosti značky.

Touto novou edíciou oslavuje Alpine 50. výročie historického momentu značky v motoristickom športe: víťazstvo na Rally San Remo, ale aj titul pohára konštruktérov pre Alpine v majstrovstvách sveta v rally. Hoci je odkaz na minulosť jasný a pocta jednoznačná, táto očíslovaná séria 200 kusov je predovšetkým moderná a výrazná.

MODERNÁ INTERPRETÁCIA LEGENDY

Táto nová limitovaná séria, inšpirovaná legendárnym modelom Alpine A110, ktorý vyhral Rally San Remo v roku 1973, sa vyznačuje moderným a výrazným dizajnom v kombinácii s obratnosťou a výkonom vďaka zábavnému ladeniu podvozku a motora s výkonom 300 koní. Alpine A110 San Remo 73 je špecifický jedinečnou kombináciou interiéru a exteriéru.

Limitovaná edícia A110 San Remo 73 s novou karosériou v pôvodnej modrej farbe, čiernymi strešnými oblúkmi a červeno tónovanou karbónovou strechou reinterpretuje legendárnu pečať historického modelu Berlinette z roku 1973. Tematický podpis „San Remo 73“ na kapote, dverách a zadnom nárazníku dopĺňa čiernobiela grafika na dverách. Dopĺňajú ho 18-palcové biele kolesá Grand Prix, antracitové brzdové strmene Brembo®, čierno zafarbené svetlomety, čierne logá a alpské monogramy na blatníkoch.

Interiér je čalúnený mikrovláknom zvýrazneným sivým prešívaním, sú tu sedadlá Sabelt® Racing s výšivkou s motívom majstra sveta z roku 73 a sú pripravené na inštaláciu šesťbodového bezpečnostného pásu. Športovú atmosféru dotvárajú športové pedále, hliníková opierka nôh spolujazdca a alpské podlahové rohože. Dverové výplne sú zdobené dvoma čiernobielymi tematickými pruhmi.

Exkluzívny model Alpine A110 San Remo 73 je limitovaný na 200 kusov po celom svete a bude niesť odznak „Limitovaná edícia A110 San Remo 73“ s číslom od 1 do 200. Limitovaná edícia bude obsahovať aj bohatú výbavu vrátane vysokovýkonného brzdového systému, aktívneho športového výfuku, elektricky sklopných zrkadiel a elektrochromatického spätného zrkadla, zadných, predných parkovacích senzorov a zadnej parkovacej kamery, ako aj audiosystému Focal a Alpine telemetrie.

V Českej republike bude možné objednať model v sieti Alpine od piatku 17. marca za 2 250 000 Kč vrátane DPH.

SAN REMO 1973, ZASVÄTENIE

A110 San Remo 73 preberá štafetu od legendárneho vozidla, ktoré zaradilo Alpine do majstrovstiev sveta v rally.

V roku 1973 dominuje Alpine so 4 víťazstvami po 9 kolách majstrovstiev sveta v rally. Model Alpine A110 Berlinette bol jedným z favoritov tohto 10. ročníka San Remo, ktorý mal spoločný charakter s traťou Monte Carlo – zmiešaný terén, priaznivý pre berlinetty, nehovoriac o ich výbornom pomere výkonu k hmotnosti.

Na talianskych cestách skončila prvá etapa s náskokom viac ako päť minút vďaka riskantnejšej, ale úspešnej stratégii s pneumatikami. S odstupom viac ako 9 minút pre lídra na začiatku druhej etapy, sa Alpine č. 5 radí medzi najlepšie časy a etapu po etape dobieha stratu, aby v celkovom poradí skončil na 3. mieste za Fiatom 124 a Alpine No. 1, ktorý dokončí etapu v San Reme s viac ako 6-minútovým náskokom na zvyšok poľa. Táto 10. etapa navždy spečatí titul majstra sveta konštruktérov.

Ikonická modro-bielo-červená pečať s čiernobielymi pruhmi bude patriť k titulu majstra sveta. Táto legendárna alpská výzdoba reinterpretuje a vzdáva hold päťdesiatemu výročiu tohto víťazstva v rally v roku 2023.

Značky: