Používatelia telefónov sa sťažujú na problémy.

Sony prisľúbilo aktualizáciu na Android 10 pre zariadenia Xperia 1, 5, 10, 10 Plus, XZ3 a rodinu Xperia XZ2. Väčšina z týchto telefónov už aktualizáciu na najnovší Android dostala, Sony ju teraz distribuuje pre modely XZ3 a XZ2.

Prvá várka používateľov, ktorí už aktualizáciu dostali, sa však sťažuje na problémy s pomalým snímačom odtlačkov prstov, náhodným zatváraním aplikácií a samovoľným resetovaním nastavení. Na problémy upozornil portál Android Police.

Aktualizácia na Android 10 pre XZ2 a XZ3 tiež v niektorých prípadoch spôsobuje oneskorené doručovanie notifikácií či nadmerné vybíjanie batérie. Nie je preto prekvapujúce, že sa Sony rozhodlo distribúciu aktualizácie pozastaviť – minimálne v Japonsku.

V praxi to znamená, že pokiaľ vlastníte Xperiu XZ2 či XZ3 a ešte stále čakáte na najnovší Android, čakanie sa možno predĺži. Je to však lepšie riešenie, ako dostať aktualizáciu, ktorá zhorší kvalitu zážitku z používania telefónu.

Ako to už v prípade aktualizácií býva, nie všetky spomenuté nedostatky sa automaticky prejavia na všetkých smartfónoch radu XZ2 či XZ3. Jeden z čitateľov nám v komentári pod článkom uviedol, že aktualizáciu na Xperiu XZ2 dostal už v polovici januára a doteraz nezaznamenal žiadne problémy.

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony Xperia XZ3: V znamení symetrie a s OLED displejom

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit