Tmavý režim sa stal základnou funkciou systému Android 10.

Po mnohých požiadavkách používateľov týkajúcich sa Tmavého režimu, spoločnosť Google konečne pridala rozšírenú kompatibilitu v systéme Android 10. Avšak z nejakého dôvodu vynechala funkciu plánovania. Spoločnosť Google teraz potvrdila, že plánovanie Tmavého režimu bude súčasťou budúcich verzií systému Android. Ďalšie podrobnosti o tejto funkcii zatiaľ nepoznáme.

Je známe, že beta verzie Androidu 10 pôvodne obsahovali plánovanie Tmavého režimu. Na základe niektorých chýb, ktoré znižovali používateľskú skúsenosť, sa spoločnosť rozhodla funkciu odstrániť a nakoniec v aktuálnej verzii nepoužiť.

Porovnanie výdrže batérie pri aktivovanom tmavom a svetlom režime v teste

Nasadenie sa skomplikovalo kvôli pomerne rozsiahlym nárokom na presnú polohu, čo by mohlo spôsobovať na viacerých zariadeniach chyby, predovšetkým pri výpočte západu a východu slnka po celom svete. Po sťažnostiach niekoľkých používateľov sa zdá, že Google konečne pridáva do svojho plánu funkciu plánovania Tmavého režimu. Používatelia samozrejme môžu použiť ľubovoľnú aplikáciu tretej strany na naplánovanie Tmavého režimu.

Tmavý režim je veľmi užitočný pre veľké množstvo používateľov a dokonca pomáha aj pri zvyšovaní výdrže batérie.

Zdroj: GizmoChina

Titulný obrázok: TrustedReviews

Prečítajte si aj:

Koľko percent batérie dokáže skutočne ušetriť tmavý režim alebo téma?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.