Vývojári túto zmenu žiadajú už niekoľko rokov.

Android 11 možnože odstráni otravný limit, ktorý neumožňuje ukladanie video súborov o veľkosti viac ako 4 GB. Pokiaľ video presahuje túto veľkosť, uloží sa do viacerých súborov, ktoré následne musí používateľ manuálne spojiť do výsledného súboru.

Google by mohol tento limit odstrániť už v ďalšej verzii operačného systému Android. Na informáciu upozornil portál XDA-Developers. Ten si všimol prísľub Googlu zmeniť 32-bitový offset, ktorý je zodpovedný za maximálnu veľkosť video súborov na úrovni 4 GB.

Android bude po prisľúbenej zmene využívať 64-bitový offset, takže maximálna veľkosť video súborov bude 2^64. Ide o prakticky nedosiahnuteľnú veľkosť súboru, keďže je to 16 EB (exabajtov).

XDA-Developers predpokladá, že prisľúbená zmena by mohla prísť s vydaním operačného systému Android 11. Pôjde o vítanú zmenu, nakoľko mnohé dnešné telefóny ponúkajú záznam videa v 4K rozlíšení pri 60 fps a budúcoročné vlajkové lode umožnia nahrávať video v rozlíšení až 8K pri 30 fps. Kapacita video súborov tak bude prirodzene rásť a to aj napriek efektívnejším video kodekom.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Potvrdené: Samsung Galaxy S11 bude zaznamenávať video v rozlíšení 8K

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit