Beta verzia 5 nového Androidu 12 bola čerstvo uvoľnená.

Na rad ale prichádza finálna a jej termín bol podľa informácií z webu ghacks.net a XDA stanovený na 4. októbra 2021. Po mesiacoch postupného zoznamovania s novým systémom sa nachádzame v tzv. Platform stability. Ide o mesiace august, september a október. Ako vidno na obrázku nižšie, vývojový cyklus prebieha od februára a je to z dôvodu postupného testovania.

Vývojová schéma systému Android

Na blogu vývojárov Google je uvedený plán, ktorý prezrádza uvedenie AOSP (Android Open Source Project). Spravidla sa uvedenie kryje aj s príchodom nových Pixelov. Interný názov nového systému má označenie Snow Cone. To aj napriek tomu, že Google už nedáva oficiálne prívlastky tomuto systému. V rámci interného pomenovania stále kopíruje pôvodnú schému názvov.

Nový systém môžete vyskúšať už počas Beta testovania, no musí ju podporovať aj výrobca pre vybrané smartfóny. V opačnom prípade je riziko inštalovať takúto verziu na smartfón, ktorý priamo nie je podporovaný. Beta verzia je dostupná pre ASUS Zenfone 8, OnePlus 9/9 Pro, Oppo Find X3 Pro, Xiaomi Mi 11/Mi 11 Ultra/Mi 11i/Mi 11x Pro, ZTE Axon 30 Ultra 5G.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.