Google pred pár dňami vydal prvý náhľad nového systému pre vývojárov.

To im umožňuje vyskúšať všetky funkcie novej verzie Androidu ešte predtým, ako sa dostane k verejnému testovaniu. Nakoľko ide o prvú verziu, zdá sa, že noviniek nie je zatiaľ príliš veľa. Teda až na jednu možnosť, s ktorou sa podelil jeden z vývojárov.

Vývojár Danny Lin dokázal so svojim smartfónom Google Pixel 6 spustiť Windows 11. Vývojár na Twitteri uviedol, že aj keď je Windows 11 v tomto režime celkom použiteľný, grafickému čipu stále chýba hardvérová akcelerácia. Viac o fungovaní systému prezradí aj snímka obrazovky, na ktorej je možné vidieť spotrebu systémových prostriedkov vrátane zaťaženia procesora. Okrem toho si Danny zahral aj legendárny Doom. 

Windows 11 na smartfóne Google Pixel 6Zdroj: GizChina
Google Pixel 6 a Windows 11 VM

Vývojár dokázal okrem Windowsu spustiť aj rôzne distribúcie Linuxu vrátane Ubuntu a Arch Linux. Je to možné aj vďaka tomu, že Android 13 teraz na Pixeli 6 podporuje nový virtualizačný rámec. V podstate ide o to, že spoločnosť Google vynakladá veľké úsilie na vytvorenie lepšieho virtualizačného rámca, ktorý by mal fungovať v rôznych zariadeniach so systémom Android.

Tento najnovší vývoj je však aj napriek všetkému veľmi zaujímavý. Vyzerá to tak, že možnosti používania virtuálneho počítača budú s narastajúcim výkonom v budúcnosti ešte dostupnejšie.

Viac sa určite dozvieme neskôr, pričom uvedenie Androidu 13 sa očakáva v septembri tohto roka.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.