Google ju však značne vylepší.

Používatelia telefónov Samsung Galaxy si zvykli na šikovné riešenie odomknutia smartfónu PIN kódom, kedy po jeho správnom zadaní už ho nie je potrebné potvrdiť tlačidlom OK. Táto funkcia síce nie je automaticky nastavená, ale je ju možné aktivovať. V prípade spoločnosti Google, a teda pripravovaného Androidu 14, bude možné k tejto možnosti využívať PIN kód, ktorý je zložený zo 6 a alebo viacerých čísel.

Google už vydal druhú verziu vývojárskeho náhľadu systému Android 14, v ktorom boli nedávno objavené viacerá novinky. Jednou z nich je aj “automatické potvrdenie odomknutia”, čo znamená, že po správnom zadaní PIN kódu ho už nebudete musieť potvrdiť tlačidlom OK. Telefón sa automaticky odomkne. Táto novinka bude užitočná nielen pre používateľov, ktorí k odomykaniu svojho telefónu používajú PIN kód, pretože s ním sa totiž používatelia stretávajú vo viacerých “zákutiach” systému Android. 

Základom Galaxy S23 je operačný systém Android 13Zdroj: TOUCHIT.sk
Smartfóny Samsung Galaxy automatické potvrdzovanie PIN kódu využívajú niekoľko rokov

Aj v aktuálnej verzii Android 13 je po zadaní správneho PIN kód potrebné ťuknúť na tlačidlo OK, teda v prípade, že nepoužívate smartfóny od Samsungu. Novinka v Android 14 je síce malá, ale po jej sprístupnení ušetrí jeden krok navyše, na čo si veľmi rýchlo zvyknete. Pokiaľ by vám však v budúcnosti jedna z dostupných možností nevyhovovala, tak automatické potvrdenie PIN kódu bude možné nastaviť presne podľa vašich preferencií.

Ako sme spomínali, funkcia automatického potvrdzovania PIN kódu sa nachádza aj v používateľskom rozhraní spoločnosti Samsung. Nové správy však naznačujú, že spoločnosť Google túto funkciu vylepší. Pokým v rozhraní One UI je možné túto funkciu využívať pri PIN kódoch od 4 číslic, tak Google túto možnosť navýši na 6 číslic, čo znižuje možnosť prelomenia tohto kódu. Na druhej strane aj Samsung priamo v nastaveniach funkcie odporúča pre tento typ zabezpečenia použiť aspoň 6 číslic.

Vďaka tomu, že Samsung má funkciu automatického potvrdzovania PIN kódu vo svojom systéme implementovanú už veľmi dlho, tak prijatie tejto malej zmeny jej v prípade novej verzie softvéru nebude robiť žiadne problémy. Je možné, že sa jej dočkáme už s príchodom verzie One UI 6.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.