Po aktualizácii na Android 14 sa viacerí používatelia sťažujú na rýchlejšie vybíjanie ich smartfónov.

Veľké aktualizácie Androidu robia mnohým používateľom vrásky na čelách. S veľkou aktualizáciou totiž často neprídu len nové funkcie, ktoré dokážu ich smartfóny vylepšiť a posunúť na novú úroveň. V mnohých prípadoch sa stane, že prídu aj nejaké tie nevychytané chyby, ktoré si všimnú až používatelia danej verzie systému vo vlastnom smartfóne.

Inak tomu nie je ani pri aktualizácii na Android 14, keďže táto verzia údajne rýchlejšie vybíja batérie smartfónov. Používatelia sa sťažujú na zhoršenú výdrž batérie na jedno nabitie, neprimerané zahrievanie batérie či pomalšie nabíjanie. Aktualizácia pre týchto používateľov by však už mala byť na ceste.

Android 14 má spôsobovať problémy s batériou

Výdrž batérie nie je stanovená len ukazovateľom jej kapacity, no vplývajú na ňu aj ďalšie faktory. O kratšiu výdrž po aktualizácii na novú verziu systému sa môžu postarať napríklad nekompatibilné aplikácie, nesprávne nastavenia či softvérové chyby. Preto sa častokrát stáva, že po aktualizácii na novú verziu Androidu už o pár týždňov evidujú používatelia novú záplatu s opravou chýb, ktoré zapríčinil práve nový Android.

Android 14 beta 1Zdroj: Google
Android 14 beta 1

Rovnako je to aj v prípade systému Android 14, nakoľko sa používatelia sťažujú na zhoršenú výdrž batérie vo svojich smartfónoch. Google však má už v týchto dňoch vypúšťať opravnú aktualizáciu, ktorá by mala problém v smartfónoch týchto používateľov vyriešiť.

Najnovší Android využívame aj v redakcii

Aktualizáciu na najnovší Android 14 sme vykonali začiatkom novembra. V tom čase prišla už druhá opravná verzia Androidu 14 do modelov Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro, do ktorých sme si tento Android nainštalovali. S výdržou batérie však od inštalácie Androidu 14 problém nemáme, skôr naopak. Máme dojem, že telefón beží pomerne svižne a nejaká tá znížená výdrž batérie na jedno nabitie je skôr taká malá, že sme si ju ani nevšimli.

Preto by sme radi poznamenali, že problémy s batériou po aktualizácii na Android 14 nemusí evidovať každý. Ak ste ich však zaregistrovali, určite v tom nie ste sami. S najväčšou pravdepodobnosťou sa to ale líši model od modelu a nie každý musí registrovať nejaké problémy s najnovším Androidom.

Zdroj: andro4all.com, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.