Toto bude veľmi žiadaná funkcia.

Beta verzia systému Android 14, ktorá sa už blíži k svojmu oficiálnemu vydaniu, obsahuje v nastaveniach novú možnosť vypnutia oznámení na celej obrazovke. Všimol si to expert na systém Android Mishaal Rahman.

Konkrétne ide o položku v nastaveniach s názvom „Spravovať oznámenia na celú obrazovku„. Tieto upozornenia bude možné vypnúť v rámci jednotlivých aplikácií. To znamená, že tie užitočné a dôležité, napríklad celoobrazovkové oznámenia budíkov a telefónnych hovorov zostanú zapnuté, aby používateľ nezmeškal žiadne dôležité upozornenia.

Naopak, v aplikáciách a predovšetkým freemium hrách, ktoré tak rady zobrazujú reklamy na celú obrazovku, bude možnú túto funkciu zakázať. Ide pritom o najotravnejší typ reklám, ktorý mnohí používatelia neznášajú.

Ďalšou zmenou má byť možnosť udeliť aplikáciám len čiastočný prístup k fotografiám a videám. To znamená, že používateľ môcť vybrať konkrétne súbory na prístup a nie dať aplikácii pomyselné kľúče k celej knižnici súborov, ktorú má v telefóne.

Zdroj: Twitter.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.