Modely XZ2 a XZ2 compact ochutnajú nový Android medzi prvými.

Sony patrí vo všeobecnosti medzi najrýchlejšie aktualizujúcich OEM výrobcov. Platí to aj pri uvádzaní nových zariadení, ktoré v čase uvedenia majú nainštalovanú najnovšiu verziu OS. Napríklad v čase uvedenia, mala Xperia XZ1 medzi prvými nainštalovaný Android 8.0 Oreo a rovnako pri uvedení Xperie XZ3, bola nainštalovaná najnovšia verzia OS.

Modelový rad XZ2 nebol v tomto smere na tom tak dobre, ako vyššie spomínané modely, pričom to výrazne dobieha s rýchlosťou prechodu na najnovšiu verziu Androidu 9.0 Pie práve teraz.

Sony sa nechalo pred časom počuť, že XZ2 a XZ2 compact dostanú aktualizáciu na Android Pie najskôr v novembri. Takéto nečakané zmeny plánu pritom určite potešia a to nemáme ešte ani polovicu októbra.

Aktualizácia má niečo cez 1 GB a zostava má označenie 52.0.A.3.27. Spolu s ňou prichádza najnovšia októbrová bezpečnostná záplata a nová aplikácia pre fotoaparát a vylepšenia, ktoré sú s príchodom novej verzie Androidu očakávané.

Pokiaľ ste nedostali automatickú notifikáciu o novej aktualizácii, tak vám odporúčame ju ručne overiť. Aktualizácia na Android 9.0 Pie je už zaznamenaná aj v Európe.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

SÚŤAŽ: Vyhrajte Huawei Mate 20 Lite

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.