Zvýši sa tým bezpečnosť.

Android Auto sa rokmi vypracovalo na použiteľnú a modernú alternatívu k zabudovaným multimediálnym systémom vozidiel. Vďaka čoraz prepracovanejšiemu prostrediu a pribúdajúcim funkciám ponúka možnosti, ktoré sa vo väčšine prípadov štandardne vo vozidlách ani nenachádzajú. To zatiaľ nehovoríme o klasických autorádiách, ktoré svojím jednoduchým prostredím a obmedzenou funkcionalitou nielenže neponúkajú nič navyše, ale ich ovládanie počas jazdy vodiča aj oberá o pozornosť, čím sa zvyšuje riziko nehody.

S príchodom Android Auto sa našťastie veľa vecí zmenilo. Používateľom ponúka skvelú možnosť ako vylepšiť obrazovku svojho vozidla a rozšíriť ju o nové funkcie. Zároveň ide o skvelý spôsob, ako zabezpečiť bezproblémový prechod medzi smartfónom a systémom vozidla, a to bez výraznej straty používateľského komfortu.

Android Auto
Android Auto

V systéme Android Auto však stále chýba pripojenie k tradičnému pozemnému rozhlasovému vysielaniu. Pre väčšinu ľudí síce ide o „nepotrebné retro„, pretože na prehrávanie hudby skôr využívajú streamovacie služby, ale existuje skupina, ktorá v aute rada počúva klasické rádio. Teraz sa na základe správy z portálu 9to5google zdá, že budúca aktualizácia systému Android Auto prinesie podporu práve pre túto funkciu.

Nedávny rozbor kódu aplikácie Android Auto prezradil, že v aplikácii by sa čoskoro mohla objaviť podpora pre klasické vysielanie rádia. Jeden z riadkov kódu odhalil ovládacie prvky pre „Autorádio, čo tejto aplikácii zjavne poskytne možnosť ovládať vstavané rádio s možnosťou prepínania z frekvencií AM, FM alebo HD rádia.

Hoci kód aplikácie dokázal potvrdiť prítomnosť ovládacích prvkov, tak stále nie je jasné, ako aplikácia na ovládanie autorádia bude vyzerať. V tomto prípade si však môže každý vytvoriť vlastnú predstavu o dizajne aplikácie, pričom si dovolíme tvrdiť, že ani jeden z vizuálov nebude ďaleko od reality.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Komentáre sú uzavreté