Prekvapenia na každom kroku.

Google je známy tým, že do svojho softvéru zaraďuje vtipné veľkonočné vajíčka (easter eggs). Najnovšie sa takéto prekvapenie objavilo aj v aplikácii Android Auto. Verzia Android Auto 7.0 obsahuje klasický Rickroll, ktorý umožní vychutnať si obľúbené hudobné meme priamo z pohodlia vášho auta.

Zatiaľ čo spoločnosť Google prináša do systému Android Auto čoraz viac zmien, za tento konkrétny objav vďačíme používateľovi siete Reddit, ktorý zdieľal toto video aj s aktiváciou Rickrollu. Nakoľko samotné nájdenie vyžaduje určitý postup, je tak nepravdepodobné, že by ste ho našli len tak náhodne. Sprístupnenie si vyžaduje nainštalovanie najnovšej verzie Android Auto 7.0 a aktivovanie režimu pre vývojárov. 

Android Auto Rickroll vajičkoZdroj: TOUCHIT
Easter egg v Android Auto sme aktivovali vo verzii aplikácie 7.0.614103 (link na konci článku)

Na začiatku je potrebné nastaviť telefón

Nastavenia aplikácie AA > prejdite na spodnú časť, 10-krát ťuknite na položku Verzia, čím aktivujete režim pre vývojárov > vpravo hore kliknite na ponuku s tromi bodkami > Nastavenia pre vývojárov > zmena Režimu aplikácie na Vývojár.

Následne pokračujte v aute

Prejdite do ponuky aplikácií v hlavnom menu (v nastaveniach aplikácie skontrolujte, či máte v spúšťači povolené zobrazenie všetkých aplikácií) > vyberte položku Všetky aplikácie auta > Zo zoznamu Všetky aplikácie auta je potrebné vybrať položku „UX Prototype„, dvakrát na ňu kliknite, po čom sa spustí video Ricka Astleyho Never Gonna Give You Up z roku 1987.

V prípade, že budete mať chuť v aute stráviť dlhší čas, za prvým videom nasleduje niekoľko ďalších oldies hitov.

Android AutoZdroj: TOUCHIT

Aktivácia veľkonočného vajíčka stojí rozhodne za to, čo sme si overili aj my v redakcii. Android Auto vo verzii 7.0 sa začalo šíriť prostredníctvom Obchodu Play už v polovici októbra, takže je pravdepodobné, že túto verziu už vo svojom zariadení máte nainštalovanú. Pokiaľ je nemáte, stiahnite si aktualizáciu z Obchodu Play, alebo najnovší APK súbor z tohto odkazu.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.