Ďalšia vývojárska verzia, ktorá prináša menšie či väčšie kozmetické zmeny.

V podstatne ani tretia vývojárska verzia nepriniesla nejaké výrazne novinky a podobne to bude v Developer Preview 4. Medzi jemné úpravy a celkom prínosné vylepšenia sa zaradila aj zamknutá obrazovka. Namiesto kalendárneho popisu s veľkými písmenami – kapitálkami – je teraz veľké písmeno len to prvé. Detail, ale posúďte sami podľa obrázkov. Nová verzia v DP4 vyzerá naozaj lepšie.

Medzi ďalšie zlepšenie a teraz rýdzo vizuálne sa zaradili aj písma na paneli notifikácií. Jednotlivé ikony aj písma sú hrubšie. Podľa obrázkov sa treba na trošku viac zapozerať, aby ste odhalili rozdiel. Avšak je to vidno a hrubšie písma budú lepšie čitateľné. V časoch, keď stúpa rozlíšenie na displejoch, je to vítaná zmena. Android síce podporuje optické zväčšenie prvkov, no takto to bude ešte čitateľnejšie, aj pri spomínanom zväčšení písiem, ktoré sa doteraz robili plošne pre celý systém.

No a na záver ešte jedna malá zmena a tou je ikona aplikácie, ktorá beží na pozadí. Zmenila sa na „štatistickú“ ikonu namiesto kolieska s fajočkou. Zmien bude možno ešte viac. Navyše, aj keď nie sú veľké, hovoria o vylaďovaní systému. V tejto fáze je celkom prirodzené, že nejaké veľké prírastky do noviniek Android O nemôžeme očakávať. Google sa totiž postupne chystá na jeho finálne uvoľnenie a teda len „dorába“ detaily.

Zdroj: 9TO5Google

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.