Android Oreo je konečne na viac ako 1 % zariadení.

Android Oreo debutoval v auguste 2017 a v týchto dňoch konečne dosiahol 1 % podiel na trhu. Minulý mesiac bol Android Oreo iba na 0,7 % zariadení a Android Marshmallow bol stále lídrom.

O mesiac neskôr sa toho nezmenilo príliš veľa. Podľa najnovších údajov spoločnosti Google je na snímke zariadení, ktoré sa pripájajú do obchodu Play počas sedemdňového obdobia končiaceho 5. februára vidieť, že Android Nougat (verzia 7.0 a 7.1) teraz dosahuje 28,5 % inštalácií, čím predstihuje Marshmallow s 28,1 % podielom a posúva ho do priameho vedenia.

Na druhej strane Oreo dosiahol v porovnaní s minulým mesiacom mierny pokles o 0,4 %. Stále ale čakáme na to, že spoločnosť Samsung oznámi celosvetové vypustenie najnovšej verzie operačného systému Android pre celú svoju líniu smartfónov Galaxy S7 a S8, ktoré by pomohli výrazne zvýšiť podiel Android Oreo na trhu. Ale do tej doby bude nárast naďalej minimálny. Zdá sa, že každá staršia verzia systému Android, od Gingerbread po Marshmallow, za posledný mesiac mierne klesla, aj keď je stále skvelé vidieť v štatistikách staručký Gingerbread z roku 2010, čo je viac ako sedem rokov od jeho debutu.

zdroj: androidcentral

Prečítajte si aj:

Android Oreo najnovšie zobrazuje rýchlosť Wi-Fi siete pred pripojením

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.