Dobrá správa pre budúcich majiteľov OnePlus 7 alebo 7 Pro.

Najnovšia beta verzia Androidu Q je k dispozícii pre tieto dve zariadenia. Je potrebné sa hneď pred začatím inštalácie rozhodnúť, či túto možnosť aj využijete. Je známe, že beta verzie obsahujú niektoré chyby a nedostatky, ktoré bránia k plnohodnotnému používaniu zariadenia. A kto by sa chcel hneď od začiatku hnevať s novým zariadením?

Keď už hovoríme o problémoch, existuje niekoľko známych, ktoré sa týkajú tretej beta verzie Androidu Q. Okrem problémov so stabilitou systému sa môžeme aktuálne stretnúť aj s problémami s Ambientným displejom, ktorému nefunguje automatická regulácia podsvietenia a zmena farby písma na základe tmavého alebo svetlého podkladu. Sú zaznamenané aj problémy pri aktívnom VoLTE, kedy nie je možné odosielať text.

Gestá navigácie tiež nefungujú a ani režim Recovery. OnePlus tiež poukazuje na to, že niektoré aplikácie nemusia fungovať tak, ako by ste očakávali od tejto verzie beta.

Napríklad postup registrácie do beta programu Androidu Q pre smartfóny Pixel je veľmi jednoduchý a smartfónom umožňuje prijímať aktualizácie formou OTA už od prvej verzie. Pri registrácii pre OnePlus 7 alebo OnePlus 7 Pro sa vyžaduje, aby ste stiahli potrebný zip súbor a potom ho flashli.

Ak sa rozhodnete beta verziu vyskúšať, všetky potrebné informácie, ako aj postup inštalácie nájdete na stránkach OnePlus, vrátane toho, ako sa vrátiť do stabilnej verzie OS pre štandardný príjem OTA aktualizácií. V každom prípade si nezabudnite zálohovať všetky údaje uložené v zariadení, aby ste sa k nim mohli neskôr bezproblémovo vrátiť.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

OnePlus 7 Pro oficiálne: Vylepšenia sú zásadné, cena privysoká

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.