Nič iné sme ani nečakali.

Porovnávaciu platformu AnTuTu pozná veľa používateľov Android zariadení. Jej dôveryhodnosť je po kauze z roku 2020 značne naštrbená, avšak stále dokáže poskytnúť pomerne relevantné informácie o výkone smartfónov. Je pritom všeobecne známe, že používatelia sa už tak nesústredia na hrubý výpočtový výkon svojich zariadení, ako tomu bolo v minulosti, ale skôr sa zameriavajú na ich plynulosť a používateľský zážitok, ktorý je častokrát diametrálne odlišný od bodov získaných v AnTuTu.

Pevne však veríme, že to nebude prípad vlajkového smartfónu OnePlus 12, ktorý sa pripravuje na svoj debut. Predstavenie tohto telefónu má byť už 5. decembra v Číne, pričom na globálny trh by sa mal dostať koncom januára 2024. Predpokladá sa, že OnePlus svoj vlajkový telefón celosvetovo uvedie 23. alebo 24. januára 2024.

Iba pár dní pred “čínskym” predstavením sa začali o tomto telefóne vynárať rôzne úniky. Jeden z najnovších od leakera DigitalChatStation sa dokonca zameral na výkon tohto modelu, avšak je potrebné zdôrazniť, že OnePlus 12 s uvedenými parametrami v AnTuTu nebude iba veľmi výkonným vlajkovým smartfónom, ale zároveň ponúkne aj tradičný používateľský zážitok v štýle OnePlus.

Platforma AnTuTu potvrdzuje, že OnePlus 12 bude dostupný aj v konfigurácii s 24 GB RAM a 1 TB úložiskom. Tieto štedré hodnoty pamätí bude dopĺňať najnovší čipset Snapdragon 8 Gen 3. Práve tieto špecifikácie dokázali modelu OnePlus 12 v testoch AnTuTu zabezpečiť celkové skóre 2 333 033 bodov. Ide tak o najvyššie skóre, aké bolo doteraz na platforme AnTuTu zaznamenané.

Pokiaľ si však toto skóre rozmeníme na podkategórie, tak OnePlus 12 v teste CPU dosiahol 533 566 bodov, v teste GPU 904 961 bodov, v teste pamäte 538 511 bodov a v UX 355 995 bodov. Tieto hodnoty sú pravdepodobne dosiahnuté aj vďaka chladeniu, ktoré pri vysokej záťaži veľmi efektívne odvádza teplo. Ide tak o presný opak toho, čo bolo aktuálne zaznamenané pri čipovej sade Dimensity 9300 od MediaTeku.

OnePlus nedávno potvrdilo, že OnePlus 12 bude mať bezdrôtové nabíjanie, avšak stále nebude mať oficiálnu certifikáciu IP68.

Zdroj: DigitalChatStation

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.