Práve včas.

Google upratuje vo svojich platobných službách. Spoločnosť už pred mesiacom oznámila, že Android Pay a Google Wallet zlučuje do novej služby s názvom Google Pay. Bez ohľadu na toto oznámenie však Google aj naďalej ponúkal v Obchode Play aplikáciu Android Pay. Vznikla tak mierne mätúca situácia, ktorá je však odteraz už minulosťou.

Google totiž uviedol do svojho obchodu s aplikáciami novinku s názvom Google Pay. Tá nahradí aplikáciu Android Pay – existujúci používatelia dostanú aktualizáciu a tá im automaticky nahradí pôvodnú aplikáciu novou. Noví používatelia budú mať k dispozícii na stiahnutie už iba aplikáciu Google Pay.

Nová aplikácia ponúka v podstate rovnakú funkcionalitu ako Android Pay. Prináša však novú praktickú funkciu a priamo na domovskej obrazovke zobrazuje zoznam okolitých obchodov, kde môžete pomocou tohto systému platiť. Google Pay má tiež zjednotiť platenie v obchodoch a na internete a ponúknuť obe funkcie v jednej službe. Doteraz boli pre tieto účely určené dve samostatné služby – už spomínaný Android Pay a Google Wallet.

Uvedenie novej aplikácie do Obchodu Play prichádza práve včas. Google službu Google Pay oficiálne predstaví pre slovenský trh presne o týždeň. Sme radi, že už nebudeme musieť vysvetľovať používateľom, že nová služba sa síce nazýva Google Pay, ale stiahnite si aplikáciu Android Pay.

App Store

Novú aplikáciu nájdete v Obchode Play. Na Slovensku si ju aktuálne nainštalujete iba na niektorých zariadeniach

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Už sa to blíži: Google na Slovensku predstaví platobný systém Android Pay. Ešte tento mesiac

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit