Platenie smartfónmi a inteligentnými hodinkami bude viac rozšírené.

Google v polovici novembra minulého roka oficiálne spustil platobný systém Android Pay v Česku a oznámil, že technológia bude čoskoro dostupná aj na Slovensku. Čakanie sa nakoniec pretiahlo na viac ako 3 mesiace, avšak vyzerá to tak, že sme sa dočkali. Google nám poslal pozvánku na tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční 28. februára 2018. Ide o trochu nešťastný termín, nakoľko vtedy bude vrcholiť aj mobilný kongres MWC v Barcelone. Pri spustení platobného systému Android Pay však nebudeme chýbať, takže vám prinesieme informácie z prvej ruky.

Google v pozvánke nešpecifikuje detaily, avšak obrázok s logom služby Google Pay hovorí za všetko. Aby sme predišli nedorozumeniu – služba Google Pay vznikla začiatkom tohto roka a kombinuje v sebe platobné služby Google Wallet a Android Pay. Po správnosti by sme teda mali hovoriť o spustení Google Pay, avšak používatelia sú aktuálne ešte stále viac familiárni so službou Android Pay. A práve tá prináša platenie smartfónmi a inteligentnými hodinkami, čo sú funkcie, na ktoré sa najviac tešíme.

Android Pay uľahčuje bezkontaktné platby aj z toho hľadiska, že nie je nutné so sebou nosiť neustále všetky platobné karty. Na Slovensku sú bezkontaktné platby populárne, príchod novej technológie by mohol byť pre mnoho ľudí len drobnou zmenou vo forme platieb. Android Pay vyžaduje smartfón s Androidom 4.4 a vyššie a samozrejme s NFC čipom, ktorý umožní vykonanie platby priložením k terminálu u predajcu. Prvé partnerské banky, ktoré budú podporovať Android Pay na Slovensku, spoznáme v posledný februárový deň.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Android Pay a Google Wallet sa zlučujú do novej služby Google Pay

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit