Chrome pre Android dostane novú funkciu takisto.

Google aktualizoval mobilnú verziu svojho internetového prehliadača Chrome vo verzii pre iOS a obohatil ho o užitočnú funkciu – skener QR kódov. Táto novinka je praktická, nakoľko si mnohí používatelia sťahujú do telefónov samostatné aplikácie tretích strán iba kvôli tejto funkcii. Pokiaľ používate prehliadač Chrome, môžete váš terajší QR skener zmazať. Už ho nebudete potrebovať.

Chrome pre iOS dokáže po aktualizácii na najnovšiu verziu skenovať čiarové kódy aj QR kódy. V prípade QR kódu sa zobrazí webová stránka alebo iný obsah, na ktorý kód obsahuje. Ak naskenujete čiarový kód, vo vyhľadávači sa zobrazia informácie o danom produkte.

QR skener môžete rýchlo aktivovať pomocou 3D Touch displeja. Zdroj: TechCrunch

Nová funkcia je aktuálne dostupná iba pre platformu iOS. Vďaka displeju 3D Touch, ktorý reaguje na silu dotyku, ju môžete aktivovať rýchlo z ponuky rýchlych nastaví. Stačí iba pritlačiť pri stlačení ikony prehliadača. Zabudovaný skener kódov však dostane aj Android. Aktualizácia by mala byť dostupná počas najbližších dní.

Google Play
App Store

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

6 + 6 užitočných tipov a rozšírení pre Google Chrome

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit