Aplikácia pre mobilné platby Google Pay dosiahla 100 miliónov stiahnutí z Obchodu Google Play.

Spoločnosť Google ešte v marci spustila (v USA) v rámci platobného systému Google Pay kampaň na podporu rozšírenia aplikácie do čo najväčšieho počtu zariadení. Bol vytvorený systém odporúčaní aplikácie rodine a známym. Za každé prvé úspešné aktivovanie aplikácie osobou, ktorej bola aplikácia Google Pay odporúčaná, mohol pôvodný používateľ získať kredit 10 dolárov. Spolu tak mohol získať až 100 dolárový kredit na sťahovanie aplikácií z Google Play.

Služba Google Pay je k dispozícii pre všetky Android zariadenia od verzie 4.4 Kit Kat, ktoré nemajú Root. Aplikácia využíva šifrovanie, aby sa skutočné číslo vašej karty nedostalo k nedôveryhodným obchodníkom. Okrem používania služby Google Pay pomocou kreditnej karty ju môžete použiť aj formou darčekových kariet, vernostných kariet a špeciálnych ponúk.

Je nutné poznamenať, že veľké množstvo inštalácií prebehlo ešte pred zmenou názvu aplikácie na Google Pay.

Aplikácia zahŕňa aj platby typu peer-to-peer, podobné tým, ktoré sa ponúkajú prostredníctvom služieb PayPal a Apple Pay Cash. V súčasnosti vám služba Google Pay umožňuje rýchle odosielanie platieb na viac ako 1 milión maloobchodných zariadení po celom svete. Služba je kompatibilná s POS systémami, ktoré používajú NFC.

Pokiaľ by ste aj vy chceli využívať platobný systém Google Pay, môžete využiť odkaz nižšie. Je potrebné, aby službu podporovala aj vaša banka.

App Store

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Google Pay je na Slovensku. Odo dnes môžete platiť svojím smartfónom (doplnené)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.