Bude táto zmena užitočná pre všetkých?

Google testuje v Google aplikácii niekoľko rôznych dizajnov a umiestnení vyhľadávacieho panela. Nová správa z portálu AndroidCentral však naznačuje, že do aplikácie Google sa dostáva vítaná zmena, ktorá uľahčí jej používanie. Zmeny sa týkajú samotného dizajnu aj premiestnenia ovládacích prvkov.

Podľa obrázkov, ktoré na Twitteri zdieľal Mishaal Rahman, by mal byť nový dizajn totožný s dizajnom, ktorý poznáme z iných Google aplikácií. Miniatúra používateľa tak môže byť presunutá na pravú stranu vyhľadávacej lišty. 

Ďalšou zmenou by mohol byť aj presun vyhľadávacej lišty do spodnej časti aplikácie. V tomto prípade už nebude obsahovať ikonu používateľa. Nám sa však v redakcii túto zmenu nepodarilo overiť. Aplikácia v novej beta verzii síce v našom prípade dostala oproti pôvodnej iný krajší dizajn, ale nie je totožný s ani jedným dizajnom aplikácie, ktorý zdieľal Mishaal Rahman. Je teda zrejmé, že novinka nie je zatiaľ dostupná pre všetkých.

Presunutie vyhľadávacej lišty do spodnej časti displeja má v prípade veľkých displejov svoje opodstatnenie, no aj napriek tomu, ikona používateľa stále zostáva v hornej časti obrazovky.

Nové rozloženie sa začína objavovať v beta verzii Google aplikácie 12.47.12

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.