Funkcia je spustená po takmer štvormesačnom testovaní.

Do aplikácia Váš telefón sa neustále pridávajú nové funkcie a vylepšenia. Najnovšie sa pre všetkých používateľov sprístupnila možnosť uskutočňovať telefonické hovory priamo z prostredia Windowsu 10.

Testerom bola funkcia sprístupnená už v októbri 2019 a aktuálne je konečne dostupná všetkým používateľom, ktorí majú s Windowsom 10 prepojený smartfón s OS Android (od 7.0 a novším). Teraz je okrem písania správ konečne dostupné aj telefonovanie priamo z pracovnej plochy počítača. Myšlienka aplikácie Váš telefón je prepojiť počítač s telefónom, čo umožní napríklad prijímanie oznámení zo smartfónu priamo na pracovnú plochu. 

Microsoft Windows 10 a prepojenie s telefónom

Windows 10 a prepojenie s telefónom

Telefonovanie prostredníctvom počítača je ďalším dôvodom, prečo počas práce nemusíte siahnuť po smartfóne spôsobom, na ktorý ste zvyknutí. Ďalšou skvelou funkciou je zrkadlenie prostredia smartfónu, takže ku všetkým funkciám v smartfóne sa dostanete priamo z obrazovky počítača. Jedinou podmienkou je mať smartfón odomknutý.

K plnému používaniu funkcie telefonovania prostredníctvom PC, je odsúhlasenie povolení, ktoré umožnia ovládanie smartfónu počítačom, mať zapnutý Bluetooth, mikrofón a reproduktory.

Bezproblémová implementácia

S najnovšou funkciou je možné uskutočňovať alebo prijímať hovory v počítači skutočne veľmi jednoducho. Na uskutočňovanie telefonických hovorov je k dispozícii číselník a zoznam kontaktov. Hovor je možné vykonať aj pri zamknutom smartfóne, takže nie je ho potrebné pri každom odchádzajúcom hovore alebo hľadaní kontaktu odomykať. Funkciu sme otestovali aj u nás v redakcii a všetko funguje podľa očakávania.

Cez aplikáciu Váš telefón vo Windows 10 už môžete vykonávať aj telefonické hovory z pripojeného smartfónu so systémom Android

Cez aplikáciu Váš telefón vo Windows 10 už môžete vykonávať aj telefonické hovory z pripojeného smartfónu so systémom Android

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Ako mohla celá hra Super Mário zaberať menej dát, ako tento obrázok

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.