Aplikácia pre iOS je kvalitne spracovaná a zaslúži si miesto v telefóne.

Existuje viacero databáz Wi-Fi hotspotov, ktoré uľahčia používateľom hľadanie najbližšieho pripojenia do internetu. Aplikácia WifiMapper je jednou z najlepších. Údajne ponúka informácie až o 500 miliónoch hotspotov.

Aplikácia si získala našu pozornosť vďaka elegantnému grafickému rozhraniu a jednoduchosti používania. Potešilo nás aj to, že je využiteľná na Slovensku. V Bratislave sme pomocou nej našli viacero verejných Wi-Fi sietí. Databáza nie je úplná, avšak je pomerne bohatá. Vadí nám však, že aplikácia neponúka offline režim. Je to škoda.

WifiMapper je možné využívať ako zdroj informácií, avšak po prihlásení cez Facebook sa môžete aktívne podieľať na budovaní a vylepšovaní databázy. Užitočné je aj prepojenie so službou FourSquare, vďaka čomu si priamo v rozhraní aplikácie prečítate názory ľudí na reštauráciu alebo kaviareň (ak sa Wi-Fi hotspot nachádza v nejakom podniku).

Aplikácia WifiMapper je momentálne dostupná pre iOS zariadenia. Sťahujte z AppStore. Verzia pre Android je vo vývoji.

Aplikácia umožňuje opraviť alebo doplniť informácie. Chválime jej dizajn

Aplikácia umožňuje opraviť alebo doplniť informácie. Chválime jej dizajn

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit