Pre Android a iOS sa zatiaľ nič nemení.

Aplikácia YouTube Kids pre inteligentné televízory je dostupná aj na Slovensku niekoľko rokov. Spočiatku bola k dispozícii pre Android a iOS, pričom poskytuje priestor vhodný pre deti podporovaný spoľahlivým algoritmom. To znamená, že aj ten najmenší divák je chránený od náhodného obsahu pre dospelých. Rodičia si tak môžu oddýchnuť s vedomím, že ich deti môžu prezerať obsah platformy bez toho, aby narazili na niečo nevhodné.

Google nedávno integroval službu YouTube Kids do hlavnej aplikácie YouTube, čo prináša obsah vhodný pre deti do množstva zariadení bez jej opustenia, alebo potreby používania vyhradenej aplikácie YouTube Kids. Navyše je oveľa jednoduchšie prepnúť v rámci hlavnej aplikácie YouTube späť na domovskú obrazovku, keď vaše dieťa skončí s pozeraním. Google pri optimalizácii služieb plánuje, že neskôr v tomto roku to bude jediný spôsob ako prezerať obsah YouTube Kids na smart televízoroch.

YouTube Kids

Google oficiálne potvrdzuje, že samostatnú aplikáciu YouTube Kids v smart televízoroch od júla nenájdete. To však neznamená, že Google plánuje zrušiť celý obsah tejto služby. YouTube Kids bude hlavnou aplikáciou YouTube, čo zjednoduší prechod medzi “hlavným” obsahom YouTube a obsahom pre deti, keďže už nebude potrebné prepínať medzi dvoma samostatnými aplikáciami.

Táto zmena sa týka všetkých platforiem, na ktorých je YouTube Kids k dispozícii, vrátane inteligentných televízorov, streamovacích zariadení (napr. Chromecast) a herných konzol. Ak budete chcieť vybrať profil pre deti, tak stačí kliknúť na svoj profilový obrázok, otvoriť obrazovku „Kto sa pozerá“ a vybrať profil YouTube Kids.

Všetko ostatné v prostredí YouTube Kids však zostáva rovnaké. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.