Nový režim by mohol trochu pomôcť, uvidíme, aký bude výsledok.

Zatiaľ sa pridaná funkcia v Správcovi úloh objavila vo Windows 10 build 21364. Teda testovacej verzii pre insiderov. Informáciu priniesol server WinAero.

Nová funkcia by mala pomôcť pri vysokej energetickej náročnosti niektorých aplikácií. Ktoré to budú a za akých okolností? Buď sa môže zacykliť a vykazovať vyššie systémové nároky na CPU, alebo ich primárne vyžaduje, hoci by si vystačila aj s nižším výkonom. To však systém nedokáže vyhodnotiť a tak môžete manuálne nastaviť, aby bežala v šetriacom režime.

Druhou otázkou, ktorá sa nateraz nejaví ako podstatná, je aplikovateľnosť na typy aplikácií. Ak pôjde len o tie z obchodu Microsoft Store, budete limitovaní. Avšak už teraz máte istú obdobu tejto funkcie k dispozícii.

V správcovi úloh sa dá nastaviť afinitapriorita. Prvé vyberá, koľko jadier bude použitých na spracovanie úloh z danej aplikácie a druhý, koľko procesorového času aplikácia dostane v pomere k ostatným aplikáciám. Nie je to úplne pripravovaný eko režim.

Ak totiž žiadna iná aplikácia nepotrebuje procesorový čas, aj aplikácia s nižšou prioritou si ho vezme toľko, koľko potrebuje. Až v praxi teda uvidíme, aký prínos bude funkcia v reálnej situácii mať.

Zdroj: WinAero

Prečítajte si aj:

Ako nastaviť mikrofón vo Windows 10? (VIDEO TOUCHIT)

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.